<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
custom1

Kryds og bolle

Prøv selv at støbe i beton – EUC Sjælland inviterer til støbe-events

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Tag og Facade
 • 2022-08-26

 • Prøv at støbe i beton - EUC Sjælland og hobbyhåndværker Thomas Uhrskov inviterer til støbe-event i Næstved lørdag den 10. september. I september sætter holdet også fokus på håndværket på læringsfestivalen CAMPUS+.

  Alt for få kender bygningsstruktør uddannelsen, derfor arrangerer Byggeriets Uddannelser og EUC Sjælland i samarbejde med tv-vært og hobby-håndværker Thomas Uhrskov en anderledes event på Axel Torv lørdag den 10. sep.

  custom1-1Skamler
  custom1-2Plastfalske lamper
  GummistvleholdereGummistøvleholdere
   
     Der er lagt op til et usædvanligt stort gør-det-selv-værksted, når Thomas Uhrskov smækker 64  kvadratmeter telte og en betonkanon op på Axel Torv.

   

  I løbet af dagen får alle mulighed for gratis at støbe store og mindre elementer i beton:

  Sofaborde, skamler, lamper, træningsudstyr, knager, krukker og andet.

   

  Manden bag eventen, tv-værten Thomas Uhrskov, siger om baggrunden:

   

  -  Beton er et fantastisk materiale med et stort kreativt potentiale. Derfor ærgrer det mig, at struktør- uddannelsen nærmest er ukendt for de fleste. Danmark mangler struktør-lærlinge, og det  vil jeg gerne hjælpe med at ændre på.

   

  - Arbejdet som bygningsstruktør er godt lønnet, der er masser af jobs og uddannelsen giver rig mulighed for at videreuddanne sig. Struktører bliver ofte kaldt "superhåndværkere" for struktører lærer at mestre de fleste håndværksdiscipliner. De kan det hele.

   

     Eventen er åben for alle - og der er gang i værkstedet mellem klokken 10 og 16 om lørdagen.

   

  Beton, støbeforme og værktøj er på pladsen, men folk inviteres også til at tage egne støbeforme med: Især glas med skruelåg fra eksempelvis marmelade, syltede agurker, sild eller andet kan let omdannes til finurlige og smukke lamper.

   

  De støbte effekter bliver bragt til hærdning på EUC Sjælland, Jagtvej 2, 4700 Næstved, hvor de kan afhentes den følgende torsdag.

   

  Se eksempler på noget af det de besøgende gratis får mulighed for at støbe.

   

   

  CAMPUS+

  Fredag d. 2. september 2022 deltager holdet også på årets læringsfestival, CAMPUS+. Her får unge fra Køge Bugt mulighed for at støbe mindre elementer, som del af dagens aktiviteter. I forlængelse af CAMPUS+, inviteres grundskolernes håndværk og design-lærere ind med deres elever fra grundskolen.

   

  I 2022 kommer der Familie-støbning event i følgende byer: Næstved (10 sep.), Horsens (17 sep.), Viborg (24 sep.), Ålborg (1 okt.), Haderslev (8 okt.)

   

   

  Anbefalede artikler