<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede_786x524
Annonce

Postbyens udearealer viderefører det rå, rustikke og robuste udtryk

 • Anlæg
 • Byrum
 • 2024-03-20
 • Med valget af ACO Nordics DOT-serie af linjedræn, riste og brøndgods har landskabsarkitekt Julie Kierkegaard forenet de praktiske formål med afvanding af overfladevand, kloakering og inspektionsmuligheder af infrastrukturen med produkternes visuelle udtryk til at skabe en æstetisk og arkitektonisk helhed i det centrale København.

  For landskabsarkitekt Julie Kierkegaard har ideen været klar: At skabe sammenhæng med det rå og robuste udtryk fra det gigantiske baneareal vest for bygningerne og trække linjerne fra det omkringliggende København med ind i designet af udearealerne i den nye bydel, Postbyen.

  Med valget af ACO Nordics DOT-serie af linjedræn, riste og brøndgods har Julie Kierkegaard derfor forenet de praktiske formål med afvanding af overfladevand, kloakering og inspektionsmuligheder af infrastrukturen og produkternes visuelle udtryk til at skabe en æstetisk og arkitektonisk helhed i det centrale København - et kvarter, der med blandede boliger i op til 29 etagers højde og erhverv skal danne rammen om masser af liv og en ambition om at sætte nye standarder for, hvordan mennesker bor, arbejder og lever sammen i storbyen. 

  Den første af flere etaper i udviklingen af den nye bydel er udearealerne, der omkranser Danske Banks nye hovedsæde fordelt i to bygninger. Her er der anvendt 650 meter linjedræn af V150G-modellen med DOT-riste og op mod 130 riste og brønddæksler med DOTs dutter i varierende diameter fra Ø315 til Ø800. 

  Infrastrukturen sikrer det udtryk, som Julie Kierkegaard har ønsket at skabe fra start.

  - DOT-serien passer perfekt ind i det helhedsindtryk, design og den sammenhæng med omgivelserne, som vi har ønsket at skabe i belægningsfladen. Samtidig er det tysk kvalitet, og det mest solide, der kan tåle det, som det skal i et område, hvor de store bygninger også skal serviceres af kraner og anden form for tung trafik, siger Julie Kierkegaard.

  Billede1_786x524Landskabsarkitekt Julie Kierkegaard har valgt ACO Nordics DOT-serie til blandt andet afvanding, fordi det rå og robuste udtryk passer perfekt til den helhed, hun har ønsket at skabe i designet af udearealerne.

   

  Fra lukket område til åbent og attraktivt bykvarter

  Med Københavns Hovedbane som nabo har området siden 1912 dannet rammen for det danske postvæsens aktiviteter, men nu skrives et helt nyt kapitel for bydelen, der foruden Danske Banks nye domicil kommer til at bestå af fem boligtårne, et multibrugerkontorhus og i alt godt 75.000 kvadratmeter kælderbygning i fire etager.

  Målet er at skabe 7.500 arbejdspladser, flere hundrede boliger, 10.000 P-pladser til cykler, 5.500 P-pladser til biler og et område med 1.000 dagligt besøgende til cafeer, restauranter, fitnesscenter og andre sundhedsydelser. Fra at være et lukket område skal det nye kvarter være et åbent og attraktivt bykvarter for danske og internationale virksomheder, beboere i alle aldre, københavnere og turister.

  - Vi har i det landskabsmæssige design haft fokus på at bringe omgivelserne ind i Postbyen for at skabe en inviterende og fuldt ud integreret ny bydel. Akserne fra Polititorvet og Hambrosgade fortsætter ind mellem Danske Banks to bygninger som brede trapper, der ender i et højtliggende byrum, der samler Postbyen med udsigt over baneterrænet på den vestlige side, forklarer Julie Kierkegaard.

  Derfor har baneterrænet også været vigtig at inddrage og forene i designet:

  - Baneterrænet er præget af materialer i beton, skærver og ubehandlet stål, der skaber det rå look i en form for ”gulvtæppe”; som vi har taget med op i bydelen og ført ind i de åbne rum mellem bygningerne. Bydelens ”gulvtæppe” består af en mørk kostet beton apteret med vandrender og brøndgods i støbejern, siger Julie Kierkegaard og tilføjer:

  - På den måde er materialerne med til at understrege styrke, robusthed og ærlighed og skaber på den måde en forbindelse til det store baneterræn. Overfladerne fremstår uforfinet og fremhæver materialernes særlige karakter, og vi har brugt traditionelle industrielle materialer hentet fra baneterrænets robusthed – beton, egetræ og ubehandlet stål. Oplevelsen er rå og alligevel raffineret – også i detaljeringen.

  Læs også:

  VEJ-EU planlægger kampen mod oversvømmelser


  Billede2_786x524Julie Kierkegaard designede DOT-serien – herunder risten med de cirkelformede huller, fordi hun til et andet projekt i København søgte forgæves efter et produkt med et enkelt, robust og sammenhængende design.

  ”Byens gulvtæppe” manglede DOT

  Det er ikke første gang, at Julie Kierkegaard har anvendt ACOs DOT-serie i udviklingen af nye byrum i København. Faktisk har hun selv designet serien i forbindelse med projekteringen af Kvæsthusmolen, der også er kendt som Ofelia Plads ved Skuespillerhuset, tilbage i 2015.

  For Julie Kierkegaard spiller netop afvandingsrender, brøndgods og ledelinjer en væsentlig rolle for den æstetiske fremtoning af ”byens gulvtæppe”.

  - Det er en ofte overset rolle, og til projektet på Kvæsthusmolen søgte jeg forgæves på det europæiske marked efter et enkelt, robust og sammenhængende design af brøndgods, afvandingsrender og ledelinjer. Derfor gik jeg selv i gang med at designe i samarbejde med ACO Nordic, og det blev starten på DOT-serien. Jeg fandt inspiration fra trappeskakterne i New York til at designe den særlige serie af støbejernsenheder. Hertil valgte jeg cirklen i risten, fordi den er uendelig og fuldendt i sin form, siger Julie Kierkegaard fra Julie Kierkegaard AS Landskabsarkitekter mdl i Hellerup.


  Når Postbyen er færdigudviklet ved udgangen af 2026, vil der ligge ACO Freestyle DOT og linjedræn på godt 75.000 kvadratmeters udeareal.

  Billede3_786x524 Til den første af flere etaper i Postbyen er der anvendt godt 650 meter linjedræn af V150G-modellen med DOT-riste.

   

  Skal ACO være din sparringspartner på dit næste projekt?

  Anbefalede artikler