<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
PAS-2401-1k

Peab Asfalt inviterer århusianske skolebørn med på vildt vejprojekt

 • Anlæg
 • Byggeriets udvikling
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Veje og Infrastruktur
 • 2024-06-13
 • | Af Redaktionen
 • Asfaltproducenten Peab Asfalt er med i MUST’s initiativ ’Vejens Vildeste Vejlappere’, der skal inspirere børn til at blive næste generation af asfaltører og entreprenører.

  Bureauet MUST lancerede ved juletid sidste år det landsdækkende initiativ, Verdens Vildeste Vejlappere. Gennem et undervisningsforløb for skoleelever på 4.-6. klassetrin vil man skabe interesse for vejsektoren i samarbejde med entreprenører i branchen.

  Peab Asfalt tilbyder både medarbejdere og maskiner til at demonstrere lapning af huller i veje og e cykelstier, så eleverne får indblik i, hvad man laver, når man er i lære som asfaltørelev.

  Det første undervisningsforløb finder sted den 13. og 14. juni på Ellevangskolen i Aarhus, hvor Peab Asfalts 20-årige asfaltørelev, Gustav Nielsen, vil dele sine erfaringer fra branchen.

  – Børn færdes hver eneste dag på asfalt, når de eksempelvis cykler til skole eller fritidsaktiviteter. Derfor har vi besluttet at bakke fuldt op om dette gode og vigtige initiativ. Vi ser det som et stort ansvar at vise børnene, hvad vi udfører, og hvor vigtigt det er med gode og sikre asfaltbelægninger. Samtidig vil vi gerne slå et slag for asfaltør-uddannelsen, hvor det faktisk er muligt at komme i lære som asfaltørelev, fortæller Claus Terkildsen, CEO hos Peab Asfalt i en pressemeddelelse.

   

  To dage med at lappe huller

  Undervisningsforløbet går over to dage. Her skal eleverne på Ellevangskolen forsøge sig ud i praktiske forsøg og aktiviteter, hvor eleverne skal kortlægge huller i parkeringspladsen og derefter prøve kræfter med kold asfalt i samarbejde med Peabs medarbejdere, som også vil demonstrere arbejde med varm asfalt.

  – For at give børnene den bedste oplevelse kommer vi med det helt store stort setup. Foruden vores asfaltørelev stiller vi op med flere entrepriseledere. Der vil også være medarbejdere fra vores skilte- og stribeafdeling, som vil vise, hvordan man laver striber på vejbelægningen. På den måde vil vi give eleverne et godt billede af vores arbejde,  og vi sørger for, at sikkerheden er helt i top. På dagen får børnene også mulighed for med en skovl selv at lappe nogle af hullerne i skolegården, fortæller Claus Terkildsen.

   

  Gode rollemodeller

  Hos MUST ser man frem til Peab Asfalts besøg på skolen og har planer om at lave aktiviteter i andre byer.

  - Med initiativet vil vi gerne løfte erhvervsuddannelserne, og på den måde åbne de unges øjne for en uddannelse indenfor byggeri og industri. I den kontekst tror vi på, det virker bedre, at præsentere børnene allerede fra 10-års-alderen for levende rollemodeller i stedet for eksempelvis traditionelle buskampagner.

  - Deltagelsen fra Peab Asfalt er derfor uvurderlig i vores mission med projektet. Det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med dem, og vi glæder os til arrangementet på Ellevangskolen, siger Jeanne Helene Elkjær, projektleder hos MUST.

  Arrangementet på Ellevangskolen i Aarhus et pilotprojekt, og planen er ifølge initiativtagerne, at lignende senere hen skal afholdes i andre danske byer, hvis midlerne rejses.

  Initiativet er en spændende mulighed for håndværkere og entreprenører til at bidrage til uddannelse og rekruttering af fremtidens fagfolk i vejsektoren.

  Anbefalede artikler