<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Festool-Ørepropper-2k

Ny type høreværn vil beskytte håndværkernes hørelse

 • Byggepladsen
 • Arbejdsmiljø
 • Værktøj
 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • 2023-03-28
 • Der vil altid være støj på byggepladser, og nu har værktøjsproducenten Festool udviklet en ny type sikkerhedsgodkendt Bluetooth høreværn til at beskytte håndværkernes hørelse.

  Der anmeldes godt 2000 høreskader til Arbejdsskadestyrelsen om året, og her er bygge- og anlægsektoren godt repræsenteret. Det er særdeles vigtigt at beskytte ørerne, så man undgår varig høreskade, og for at imødekomme de mange professionelle, der har behov for støjbeskyttelse, har Festool netop lanceret de nye Bluetooth høreværn GHS 25 I. De opfylder kravene til professionelle høreværn ifølge EU-standarden EN352, og man kan samtidig tale med sine kollegaer, mens man har høreværnet, der er formet som ørepropper, i.

   

  – Høreværnet skal opfylde nogle helt specifikke behov med hensyn til sikkerhed og praktik. Når du er på en byggeplads, er det ofte nødvendigt at have høreværn på hele dagen, og så er det en irritationsfaktor, hvis du skal tage det af, hver gang du skal tale med en kollega eller lignende. Derfor har vi udviklet høreværnet med en mikrofonteknologi, hvor man hører det, man vil høre. Lyde under det sikre støjniveau såsom tale kan man opfange, mens lyde over de skadelige 80 dB bliver blokeret, forklarer Paw Mikkelsen, tømrer og produktspecialist hos Festool i en pressemeddelelse.


  Festool-Ørepropper-3k  Sikkerhed frem for alt

  At høre musik under arbejdet er populært, men ligesom ved høj støj, skal man være opmærksom på at beskytte sine ører og undgå for høj musik direkte i ørerne. GHS 25 I høreværnets støjreduktion på 25 dB betyder, at man reducerer behovet for at overdøve omgivende støj, og man kan dermed høre musik på et tilpas niveau.

   

  – Grundet den megen støj er det jo svært at have en radio til at spille en byggeplads op, men med Bluetoothfunktionen er det blevet muligt for håndværkere i støjfyldte miljøer at høre musik i deres høreværn. For at sikre at man ikke forsøger at overdøve støj med et skadeligt højt musiklydniveau, er det altafgørende, at høreværnet lukker ned for den omkringværende støj, så musikken kan holdes på et ikke-skadeligt niveau, siger Paw Mikkelsen.

   

  Udover den indbyggede Bluetooth er høreværnet designet med en mikrofon, der er særligt udviklet til at undertrykke baggrundslyde og derved gør det muligt at føre en telefonsamtale.

   

  GHS 25 I Bluetooth høreværn kommer til salg hos de autoriserede Festool-forhandlere til maj.

   

  GHS 25 I Bluetooth høreværn:

  • Ledningsfri, små og komfortable
  • IP67-standard beskytter mod støv, vand og sved
  • Ladebeholder til opbevaring og som powerbank
  • 13 timers anvendelse i opladet tilstand
  • Driftstid kan forlænges med 25 timer ved efterladning i ladebeholder
  • Lever op til EU-standarden EN352 for professionelt høreværn

   

  Festool anbefaler, at man altid følger arbejdstilsynets regler om støj på arbejds- og byggepladsen.

   

  Anbefalede artikler