<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_9618

Den lille kompakte enhed, Beacon Eye, kan optimere koordineringsarbejdet og effektivisere tidsforbruget i flere industrier, mener Jan Højer Pedersen.

Ny, lille tracking-enhed sparer entreprenør på tid og økonomi

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Den effektive byggeproces
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • 2022-10-25
 • Beacon Eye hjælper entreprenørvirkomheden HMC med at holde styr på deres jordloppere og dieseltanke på tværs af mange byggepladser. Den lille, nye tracking-enhed fra kollektio har effektiviseret HMCs drift.

  HMC A/S benyttede sig i forvejen af GPS-løsningerne fra kollektio på deres firmabiler og gravemaskiner – med stor succes. Derfor var der heller ikke meget tilbageholdenhed, da kollektio præsenterede deres nyeste tracking-enhed Beacon Eye. Med seks afdelinger fordelt i hele landet har HMC A/S brug for overblik.

   

  - Da vores enheder ofte flyttes rundt mellem byggepladser, er det vigtigt for os at bevare overblikket. Det giver Beacon Eye os. Vi kan hurtigt identificere, hvor vores maskiner og værktøjer befinder sig, hvilket fjerner meget spildtid på at søge efter dem. Det kan til tider være svært, når vi er på så mange byggepladser af gangen. Beacon Eye reducerer vores tidsspild betydeligt, forklarer Kim Hassing, der er logistikchef hos HMC A/S.

   

  kollektios seneste skud i stammen inden for tracking blev lanceret for et halvt år siden. Målet var at skabe en lille, kompakt tracking-enhed med en længere batterilevetid, der kan monteres på alt fra mindre værktøj til større containere, hvilket skal optimere koordineringsarbejdet og effektivisere tidsforbruget i flere industrier.

   

  - Flere af vores kunder havde problemer med, at GPS’er brugte for meget strøm og hele tiden skulle skiftes. Derfra startede vores idé, og det blev klart, at vi også kunne hjælpe på andre måder ved at gøre enheden mindre, så den også kunne knyttes til materialer og maskiner uden at tage meget plads. Og det kan vi mærke, at flere virksomheder allerede ser potentialet i, fortæller Jan Højer Pedersen, der er direktør hos kollektio.

   

  Enheden erstatter ikke direkte GPS’en, men udsender i stedet et ID, der opfanges af en GPS eller mobil i en radius af 80 meter, mens dens batterilevetid er mellem seks og ti år.

   

   

  Klarer branchens udfordringer

  HMC benytter Indtil videre Beacon Eye til at holde styr på deres jordloppere og pladevibratorer, mens de også er ved at montere dem på deres dieseltanke. Først bekymrede holdbarheden af Beacon Eye enhederne, når de blev udsat for det hårdføre miljø fra byggebranchen, men hverken støv, vibrationer eller vejret har betydet noget for funktionaliteten af tracking-enhederne. Derfor er HMC A/S tilfreds med deres investering.

   

  - Det er vigtigt, at de kan holde til byggebranchens miljø, og det gør de virkelig. Oveni er funktionaliteten bare i top. De hjælper med at identificere, hvor vores enheder er, når vi er på så mange byggepladser rundt i landet, samt enhedernes serviceintervaller. Tidligere resulterede det i ekstra investeringer på nye maskiner og værktøjer, men de situationer ender vi ikke mere i. I stedet får vi hurtigt identificeret, hvor den tætteste enhed er til den givne opgave, siger Kim Hassing.

   

  Samarbejde med udviklingspotentielle

  Kollektio har i mere end 15 år beskæftiget sig med udviklingen af software og hardware til forskellige industrier. I udviklingsfasen er der dog vigtige parametre at overveje. Det gælder også for den nye Beacon Eye, hvor kollektio nyder godt af sparringen med HMC.

   

  - Selvom softwaren og produktet imødekommer vores kunders problemstillinger, så er to kunder aldrig ens. Derfor tilpasser vi efter kundernes specifikationer. Det har vi eksempelvis gjort ved HMC, hvor vi skræddersyer systemet til antal medarbejdere, GPS’er og afdelinger. At indtænke de faktorer, skaber værdi for os og hjælper os med at udvikle endnu bedre produkter, fortæller Jan Højer Pedersen.

   

  Også hos HMC er der begejstring at spore over samarbejdet, hvor netop skræddersyede løsninger betyder meget for en virksomhed, hvor folk konstant er på farten.

   

  - En dag er jo aldrig den samme, og vi er ude at drifte hver dag rundt i landet. Derfor er det vigtigt, at kollektios app er tilpasset vores virksomheds afdelinger, medarbejdere og enheder og er brugervenlig for alle vores medarbejdere. Derfor er jeg glad for, at vi har en lyttende samarbejdspartner, der hurtigt omstiller sig til vores behov, så vi bedre kan koordinere virksomhedens materialer og altid være optimalt kørende, forklarer Kim Hassing.

   

  Beacon Eye:

  Den lille tracking-enhed udsender et ID, der bliver opfanget af virksomhedernes GPS’er – i både firmabiler og medarbejdernes telefoner. Derfra udsendes koordinater til virksomheden, hvor de kan finde de givne maskiner og endda se lagerstatus på maskiner med Beacon Eye monteret, når GPS’en bevæger sig ind på virksomhedens lagerområde. Oveni kan Beacon Eye holde batteri i seks til ti år uden vedligehold.

   

  Højde: 13 mm.

  Bredde: 56,6 mm.

  Dybde: 38 mm.

  Batteri: 6-10 år uden vedligehold

   

   

  Anbefalede artikler