<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/600x426/0ff7253d63f52a1bb1d8c9dce540307d54a659ec/article/1633939144-pl5op0fl02_NewDucato_Exteriors.jpg
Annonce

Ny Fiat Ducato: moderne, pålidelig og effektiv

  • 2021-10-11

Det bedst sælgende erhvervskøretøj i Europa er kommet i en ny udgave. Den nye Fiat Ducato byder bl.a. på forbedret komfort og ergonomi samt en masse nyt udstyr, der bl.a. kan medføre autonom kørsel på niveau 2. Og prisen er (stadig) god.

Fiat Professional præsenterede i sommer den 8. generation af den populære varebil Fiat Ducato. I år er det 40 år siden, modellen rullede ud fra fabrikken første gang, men dens popularitet er kun steget med tiden, og de 40 år fejres på toppen af salgslisterne – sidste år var Ducato det mest solgte erhvervskøretøj i Europa. Den nye Ducato udbygger de styrker, der har medført den store popularitet – nemlig effektivitet, fleksibilitet og løbende forbedringer, der sikrer et tidssvarende, moderne og pålideligt køretøj.

 

Udenpå ligner den grundlæggende sig selv, men den har fået helt nye forlygter med LED. Nederst i lygterne sidder et LED-bånd, og de midterste lygter giver 30 procent mere lysstyrke end konventionelle halogenlygter. I toppen sidder blinklysene, der har dynamisk indikation ligesom i nye personbiler. Derudover er motorhjelm og kølergrill også opdateret, og her sidder også det nye Fiat-logo, der giver den nye Ducato et mere råt udseende.

 

02_New Ducato_interiors


Helt ny kabine

De store forandringer og forbedringer af brugbarheden og komforten finder man inde i den nye Ducato. Adgang, lastning og start af Ducato er lettere end nogensinde med Keyless Entry&Go. Håndbremsen er elektrisk, hvilket gør det nemmere at bevæge sig i kabinen. I instrumentbordet er der et særligt aflæggerum, hvor man kan oplade sin kompatible smartphone trådløst. Der er også USB-A-, USB-C- samt et 230V-strømudtag i kabinen.

 

Panelerne på dørene er vokset og er mere praktiske end tidligere, instrumentbord og gearvælger har fået nyt design, og der er varme i forruden, hvilket sikrer godt udsyn i de kolde måneder. Sæderne har fået et nyt og friskt design, og de er også mere rummelige og komfortable takket være ny polstring. Elektrisk servostyring er standard i alle varianter, hvilket giver både forbedret komfort og bedre styring uanset mængden af last.

 

Komfortabel, digital og med touchskærm

Kørekomforten får endnu et nyk opad med det nye og mindre rat med integreret ratbetjening, der også forbedrer ergonomien i det daglige. Komplet digital instrumentering er standard i form af 3,5’’ TFT-display, der kan konfigureres af føreren og giver praktisk information under kørslen og alarmer fra f.eks. navigation eller assistentsystemerne. Den nye Ducato kommer som standard med en 5’’ touchskærm i midterkonsollen med DAB. Den fås også med infotainmentsystemet Uconnect med en touchskærm på op til 10’’ med bl.a. Apple CarPlay og Android Auto.

 

Med Uconnect følger en række forskellige opkoblingstjenester, så man bl.a. kan holde øje med status og placering af sin Ducato i det daglige, og man kan forbedre sin flådestyring med data og analyse fra varebilen.

 

 

04_New Ducato_interiors

 

Den sikreste Ducato nogensinde

Med helt nye elektriske installationer tilbyder den nye Ducato en række nye sikkerhedssystemer, der gør den mere sikker og til et endnu bedre arbejdsredskab. Systemerne gør den nye Ducato til det første erhvervskøretøj med mulighed for autonom kørsel på niveau 2, hvor Ducato på egen hånd kan holde farten, accelerere og bremse afhængig af de trafikale forhold.

 

De mulige systemer omfatter bl.a. hastighedsbegrænsning, automatisk nødbremse, der detekterer fodgængere og cyklister, skiltegenkendelse, træthedsovervågning, adaptiv fartpilot med Stop&Go-funktion, vognbaneassistent med centrering og kø-kørselsassistent. Derudover har den nye Ducato mulighed for digitalt bakspejl, Cross-Wind Assist, Trailer Stability Control og semi-autonom, aktiv parkeringsassistent.

 

24_New Ducato_interiors

 

Effektive motorer og automatgear

Motorprogrammet er også opdateret og byder på en bred vifte af motorer, der alle lever op til Euro 6D-Final-standarden. Der er tale om 3. generation af dieselmotorerne Multijet3, der er mere effektive takket være en lavere vægt (til gavn for lastevægten) og et lavere forbrug. Motorernes robusthed er forbedret, og samtidig er de mere fleksible og støjer mindre sammenlignet med tidligere generationer. Den nye Ducato fås med 140, 160 eller 180 hk med en 6-trins manuel gearkasse eller en 9-trins automatgearkasse.

 

Pris fra 205.990 kr.

Som tidligere kommer den nye Ducato i et væld af udgaver. Priserne starter ved 205.900 kr. (Ex. moms)  for en Ducato L2H1 med 140 hk og manuel gearkasse. L2H2 med 140 hk starter ved 215.900 kr. (Ex. moms, ), og L4H3 med 160 hk starter ved 279.900 kr. (Ex. moms). Mod en merpris på 10.000 kr. fås Ducato med 9-trins automatgear.