<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Hotel Kong Arthur-viega

Mindre risiko for fejl med alsidigt rørsystem på renoveringsopgave

 • Renovering
 • Energi og Energioptimering
 • VVS
 • 2023-10-25
 • | Fotos af Viega
 • Egholm VVS har stået for at skifte installationer til køling, varme og brugsvand på Hotel Kong Arthur, og her valgte man Viegas Raxofix-system, hvilket sparede arbejdsgange og mindskede risikoen for utilsigtede fejl.

  For firmaet Egholm VVS blev besøget dog længere end planlagt, da vandinstallationer i gangarealerne på hotellets ene fløj skulle udskiftes som en del af en gennemgribende renovering og modernisering af fløjen og dens 52 værelser. Det viste sig hurtigt, at også rørsystemerne til køling, varme og brugsvand i hotelfløjen med fordel kunne udskiftes fra kælder til kvist.

   

  På grund af opgavens omfang tog Egholm VVS kontakt til to andre VVS-firmaer, der blev tilknyttet projektet. Ejer af Egholm VVS, Jesper Egholm, havde dog ét krav til de nye samarbejdspartnere: Renoveringen skulle ske med Viegas Raxofix rørsystem.

   

  - Det var en betingelse fra min side. Når vi er ude i så omfattende et renoveringsprojekt, er det dejligt at have et alsidigt produkt, der kan bruges til alle typer installationer; både køling, varme og drikkevand. Så kan vi fokusere på at få opgaven løst hurtigt og effektivt for kunden - uden bekymringer om at blande rustfri og galvaniserede rør sammen, fortæller han i en pressemeddelelse fra Viega.

   

   

  Hotel Kong Arthur- viega mick-jesperMick Holme, Distriktschef hos Viega (t.v.), og Jesper Egholm, ejer af Egholm VVS (t.h.).


  Fleksibelt rørsystem

  Foruden alsidighed er en af fordelene ved Viegas Raxofix flerlags-rørsystem det tryktabsoptimerede design af fittings, der i stedet for skarpe, 90-graders bøjningerne bøjer i en blød bue. Herved mindskes tryktabet, hvilket betyder bedre flow og formindsket risiko for bakteriedannelse. Rørene er tilmed knækresistente, så man i mange tilfælde kan bøje dem og derved spare fittings.

   

  Hos Egholm VVS har man mærket, hvordan Raxofix systemet har lettet installationsarbejdet. Og også hos de to tilknyttede VVS-firmaer har systemet vakt glæde.

   

  - Det ene firma havde ikke brugt Raxofix før, men blev hurtigt meget begejstrede for det. Det er lettere at skære over, det er fleksibelt og kan bukkes. Og så vejer det mindre end f rustfri stålrør, så det er mere skånsomt at arbejde med – og det betyder altså noget, når der skal monteres så mange meter rør, fortæller Jesper Egholm.

   

  Alt i alt sikrede Raxofix-rørsystemet en strømlinet renovering hos Hotel Kong Arthur, hvis gæster nu kan nyde godt af de topmoderne installationer i de historiske bygninger.

  Anbefalede artikler