<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Pilen - set mod syd 3

Pilen set mod syd

Mærk Femern-byggeriet på egen krop

 • Byggeriets udvikling
 • Anlæg
 • Virksomhedsnyt
 • Femern
 • Veje og Infrastruktur
 • Byggeprojekter
 • 2023-04-05

  Anlægsprojektet ved Femern Bælt-tunnelen er blevet så stort, at man ikke længere kan se det hele fra den gamle træplatform. Derfor bygger Femern A/S nu et nyt højt udsigtspunkt til glæde for turister og lokale.

  Den store byggeplads ved Rødbyhavn tiltrækker hvert år mange besøgende, der er nysgerrige på at følge med i Femern Bælt-tunnelen mellem Danmark og Tyskland.

  Indtil nu har man kunne følge med i det historiske byggeri fra en træplatform, men tiden er kommet til en fornyelse, da det ikke længere er muligt at få overblik over hele byggeriet fra den nuværende lave platform.

   

  Pilen - closeup 2
  Closeup af Pilen

  Derfor bygger Femern A/S nu en høj udsigtsplatform, som får navnet ”Pilen”. Navnet passer til den spidse form, der som et kompas peger ud over havet mod Tyskland. Den spidse rampe strækker sig 217 meter ud over det inddæmmede område og længden svarer til længden på et enkelt af de tunnelelementer, som hovedparten af tunnelen består af.

  Udsigt over byggeplads og landskab

  Pilen bliver en lang rampe, der vokser ud af landskabet. Fra bunden går man op ad en sti omgivet af natur og grøn bevoksning. På toppen vil man stå 24 meter over vandet og få en flot udsigt til både byggepladsen, tunnelfabrikken og lokalområdet.

   

  Bunden er formet som en skulpturel jordvold, mens selve rampen vil bestå af et limtræsdæk på en let stålkonstruktion, der forventes at blive funderet på betonpæle.

  Lokal overskudsjord fra tunnelbyggeriet og genbrugsstål bliver byggematerialer i udsigtsplatformen, så den bygges med mindst muligt klimaaftryk.

   

  – Konceptet for ”Pilens” tager udgangspunkt i den direkte og kontinuerlige forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Som en stor kompasnål viser den de besøgende, hvor tunnelen kommer op på den tyske side.

   

  – Arkitekturen er også inspireret af kystlandskabets store vidder, og den grønne bevoksning på rampen er med til at sikre biodiversitet i området, siger arkitekt Kristian Winther fra rådgivningsvirksomheden ARUP, der har tegnet udsigtsplatformen.

   

   

  Pilen - set mod øst 1
  Pilen set mod øst

   

  Formidler historisk anlægsprojekt

  Udsigtspunktet bliver bygget tæt på det sted, hvor tunnelen begynder, og tog- og biltrafikken i fremtiden kører ned i den 18 kilometer lange tunnel til Puttgarden.

  Udover at give en fantastisk udsigt vil platformen være med til at videregive fortællingen om det omfattende tunnelprojekt, de tekniske løsninger, bæredygtigt byggeri og meget mere i anlægsprojektet fra en sikker afstand.

   

  Borgmester i Lolland kommune, Holger Schou Rasmussen, glæder sig over at få endnu en lokal attraktion, der lader mange komme tæt på tunnelbyggeriet: 

   

  – Med Femern Bælt-tunnelen kommer vi tættere på Europa, og det store anlægsprojekt har allerede givet nye muligheder på Lolland. Et nyt og attraktivt udsigtspunkt, hvorfra du kan følge tunnelbyggeriet på nærmeste hold, vil give vores gæster endnu en oplevelse ved Rødbyhavn.

   

  Morten Kramer Nielsen, kommunikationschef i Femern A/S, siger:

   

  – Som statsligt selskab har vi en forpligtelse til, at offentligheden kan følge med i danmarkshistoriens største anlægsprojekt. Et nyt udsigtspunkt bliver et vigtigt bidrag til fortællingen om projektet og giver samtidig en unik oplevelse, når man besøger byggeriet ved Rødbyhavn.

   

  Planen er, at det nye udsigtspunkt åbner for besøgende i starten af 2024.

  Anbefalede artikler