<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
articlebanner
Elcon-1_1960

Lysstofrør udfases snart fra handlen, men få virksomheder er klar over det

 • Byggeriets udvikling
 • Indeklima
 • Målbar bæredygtighed
 • 2023-06-06
 • Når sommeren for alvor er over os, vil ny EU-lovgivning betyde, at det ikke længere er tilladt for grossister at købe de mest almindelige i Danmark lysstofrør. Når grossisternes lagre er tomme, er det således slut med salget i Danmark, og det er der ifølge den landsdækkende elinstallatør, ELCON ikke mange virksomheder, der har opdaget endnu.

  De nye regler skyldes, at de gamle lysstofrør indeholder farlige og miljøskadelige stoffer, samt at nye lyskilder er langt mere energieffektive. Derfor giver det mening både for private og virksomheder at få udskiftet lyskilderne og oftest hele armaturet, de sidder i.

   

  – Alle tallene viser, at det giver mening at få skiftet, så snart man kan. Samtidig tikker uret jo også for virksomhederne. Du kan godt undvære et par armaturer i en stor bygning, men så snart det bliver et lidt større antal, så begynder advarselslamperne at blinke, når det gælder arbejdsmiljømæssige forhold såsom arbejdssikkerhed, siger Lars Rasmussen, der er servicechef i ELCON i Slagelse i en pressemeddelelse.

   

  Elcon-2_600

  Mindst 18. mio. kvadratmeter skal have ny belysning

  Et almindeligt lysstofrør har gennemsnitligt 8.000 brændetimer i sin levetid, mens LED-belysning har mellem 50.000 og 80.000 brændetimer og samtidig forbruger mindre energi. Udskiftningen kommer således både til at gavne miljøet og pengepungen, da de nye varianter af lysstofrør både er billigere i drift, og man med de nye regler ifølge Energistyrelsen vil kunne spare miljøet for næsten 3 ton kviksølv frem mod 2035.

   

  Energi- og rådgivningskoncernen NRGI har på baggrund af offentlige energimærker regnet ud, at der minimum skal udskiftes belysning på 18 mio. kvadratmeter i danske bygninger. Det er der bare ikke mange virksomheder, der har opdaget endnu, oplever den landsdækkende elinstallatør, ELCON, der er en del af NRGi-koncernen.

   

  - Vi har udskiftet lysstofrør til LED hos en række virksomheder de seneste måneder, men det har aldrig været på kundens foranledning, for de ved ikke, de her regler kommer. Derfor har alle projekterne været for kunder, vi i forvejen samarbejder med, og hvor vi har gjort opmærksom på den kommende ændring, siger Lars Rasmussen.

   

  Du kan læse mere om det kommende forbud mod de mest almindelige lysstofrør hos Energistyrelsen.

   

  Anbefalede artikler