<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede1_786x524
Annonce

Linjedræn og ledelinjer til gågaderenovering i Ballerup

 • Anlæg
 • Veje og Infrastruktur
 • Klimasikring
 • Byrum
 • Stål
 • 2024-05-01
 • ACO Nordic har leveret en løsning med både linjedræn til effektiv afvanding og tydelige ledelinjer for blinde og svagtseende til Centrumgaden i Ballerup. Kombinationen giver betydelige besparelser.

  Teaserbillede_600x400 (002)


  Centrumgaden er Ballerups vigtigste handelsstrøg og gågade. Visionen for strøget var at skabe en mere moderne og livlig bymidte. Omdannelsen af Centrumgaden skete i forlængelse af en større transformation af Ballerup Bymidte og Banegårdspladsen. Ønsket var at gøre området til et regionalt knudepunkt for attraktive shopping- og kulturoplevelser.

  ACO Nordic leverede en innovativ løsning til området, der kombinerer effektiv afvanding med hensyn til synshandicappede. Det har været afgørende for at skabe det attraktive og imødekommende miljø, som Centrumgaden er i dag.

  Baggrunden for denne løsning er, at der var et ønske om, at området skulle kunne håndtere et mere ekstremt klima og de store mængder nedbør, det bringer med sig. Samtidig var det et ønske, at der skulle tages hensyn til blinde og svagtseende, så det er nemt at orientere sig i området.

  Se udvalget af ACO riste med forskellige belægningstyper på ACO DrainDesign

   

  Samarbejde om innovation

  Centrumgaden består af et gågadeareal på ca. 9.500 kvadratmeter – et 450 meter langt forløb mellem Ballerup Kirke og Kirketorvet mod nord og indgangen til Ballerup Centret i syd.

  ACO Nordic leverede en såkaldt taktil rist til Centrumgaden i Ballerup. Linjedrænet, som risten hviler på, kan hurtigt og effektivt lede vandet bort fra området. Samtidig fungerer det som ledelinje for blinde og svagtseende personer.

  Det innovative ledelinjekoncept er udviklet af ACO Nordic i samarbejde med tilgængelighedskonsulent og arkitekt Kurt Brink Kristensen. Løsningen skaber tydelige ledelinjer for blinde og svagtseende i kombination med et professionelt afvandingssystem.

  De steder, hvor man ikke har behov for at lede vand bort, har man kunnet fortsætte med ledelinjefliser og opmærksomhedsfliser, som ACO også leverede. De sikrer, at blinde og svagtseende kan orientere sig i hele området.

   

  Multifunktionalitet

  Dermed har man med ACO-produkter opnået en multifunktionel effekt med både klimasikring og hjælpemidler til blinde og svagtseende. Ikke nok med, at man med et linjedræn effektivt leder regnvand væk fra gågaden, man sikrer med ledelinjer, ledelinjedræn og opmærksomhedsfelter også, at blinde og svagtseendes behov bliver tilgodeset, så alle kan føle sig velkomne i gågadeområdet.

  Kombinationen af ledelinjer og dræn, som der blev anvendt til Centrumgaden i Ballerup, er designet til at skabe æstetiske og funktionelle løsninger. Den unikke kombination gør, at der er betydelige besparelser forbundet med etableringen af ledelinjedræn.

  Tidligere har man anlagt afvanding i siderne af gågaden og ledelinjen enten i midten eller tæt op af det ene linjedræn. Med en samlet løsning midt i gågaden kan blinde og svagtseende gå tørskoede på gågaden, mens vandet føres bort i linjedrænene under dem.

  Billede2_786x524
  Billede3_786x524
   
   

  Fakta

  Byggesag: Centrumgaden i Ballerup

  Landskabsarkitekt: Opland Landskabsarkitekter ApS

  Rådgivende ingeniør: VIA Trafik

  Bygherre: Ballerup Kommune

  Tilgængelighedskonsulent: Kurt Brink Kristensen

  Entreprenør: Aarsleff A/S

  Anlægsgartner: PP Brolægning

   

  ACO-produkter

  V300 Multiline linjedræn

  Ledelinjerist V300

  Ledelinjeflise V300

  Opmærksomhedsfliser   

  Anbefalede artikler