<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Heino_Juhl

Heino Juhl, direktør for Lindab

Lindab går efter vækst i 2024

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Virksomhedsnyt
 • Energi og Energioptimering
 • Renovering
 • 2024-06-13
 • | Af Redaktionen
 • For ventilationsproducenten Lindab har fortællingen i 2023 været anderledes end 2022. Resultatet lander på samme niveau som 2022, men det er der alligevel god grund til at være tilfreds med, siger direktør Heino Juhl.

  Efter et 2022 præget af høj inflation og stigende omkostninger, har 2023 givet en stabilisering i ventilationsproducenten Lindabs omkostningsniveau, som også blev påvirket af en faldende efterspørgsel, men alligevel formåede Lindab at opnå et nettoresultat i 2023, der er tæt på 2022-niveau.

  Lindabs 2023-regnskabet er netop offentliggjort og administrerende direktør Heino Juhl forklarer:

  - 2023 var ligesom 2022 et udfordrende år for byggebranchen og også delvist for Lindab, men alligevel er der grund til at være tilfreds med det resultat, som alle medarbejdere har arbejdet hårdt for at nå. Ovenpå et 2022, hvor omsætningen steg mærkbart samtidig med højere omkostninger, er fortællingen anderledes i 2023.

  - Vi landede en omsætning på cirka 950 millioner kroner mod godt en milliard kroner i 2022. Til at afbøde nedgangen i omsætningen er vi lykkedes med at skære i vores omkostninger, og det har været med til at løfte vores driftsmargin, så vi samlet lander en bundlinje tæt på 2022-niveau. Det dækker blandt andet over stigende transportomkostninger, mens marginen også er negativt påvirket af højere lønudgifter. Det er temaer, der også gælder for forretningen i 2024, siger Heino Juhl i en pressemeddelelse.

  For Lindab Danmark blev nettoresultatet i 2023 på 46 millioner kroner, mens var lidt under 48 millioner kroner i 2022.

   

  Investering i fremtiden

  For at styrke forretningen har Lindab Profil netop indviet et nyt 4.000 m2 stort byggeri i Jels, der rummer både 2.000 m2 lager og 2.000 m2 til en mere effektiv produktion. Man har haft fokus på at automatisere produktionen af ventilationsløsninger og det forventer Heino Juhl også vil have betydning for konkurrenceevnen i de kommende år.

  Lindab har også opkøbt ventilationsvirksomheden Venti, hvilket tilføjer kapacitet og nye kompetencer til forretningen. Heino Juhl siger:

  - Vi er stolte over, at vi har fundet et match og nu slår forretningen sammen med Venti. Det er ikke så nemt at finde fælles fodslag og værdier i et opkøb, og derfor er vi yderst henrykte og forventningsfulde over aftalen. Med Venti får vi ekstra kapacitet i et ventilationsmarked i fremdrift, men også kompetencer og nye perspektiver til forretningen, forklarer Heino Juhl.

   

  Fremgang i kikkerten

  Selvom der har været udfordringer i dele af byggeriet, har Lindab klaret sig fornuftigt, især har der været en god omsætning inden for det offentlige og erhverv.

  - Vi har haft god efterspørgsel på vores løsninger inden for ventilation, mens tag- og facadeplader samt porte til især eksportmarkederne har været udfordret. Vores kunder i Sverige og Tyskland mærker nedgang, som påvirker os. Til gengæld er der en gryende optimisme i byggeriet lige nu herhjemme, men også i Norge, forklarer Lindab-direktøren, som forventer et travlt andet halvår af 2024.

  Brandløsninger i ventilation er et vækstområde og der er fokus på renoveringsprojekter for at minimere klimaaftrykket.

  - I Lindab har vi ambitioner om at bidrage til den bæredygtige udvikling i byggeriet, hvor især vores EPD'er er særdeles stærke og konkurrencedygtige. Vi investerer løbende i nye, opgraderede maskiner, og det betyder, at vi producerer mere effektivt, med mindre materialeforbrug og færre reklamationer og samtidig også mere sikkert for vores medarbejdere, udtaler Heino Juhl.

   

  Arbejdspladskultur og medarbejdertrivsel

  Lindab er endnu en gang blevet anerkendt som en af Danmarks Bedste Arbejdspladser af Great Place to Work. Det er Heino Juhl glad for og fremhæver medarbejdernes engagement og motivation som fundamentet for Lindabs succes.

  - Medarbejderne er fundamentet for hele forretningen, og jeg er utrolig stolt over medarbejdernes engagement og motivation i en udfordrende periode, som viser, at Lindab har de allerbedste medarbejdere. Vi står aktuelt over for at skulle skrue op for antallet af medarbejdere på grund af den højere efterspørgsel, og i den proces er skulderklappet fra Great Place to Work bestemt vigtigt, understreger Lindab-direktøren.

  Fakta

  Lindab A/S beskæftiger omkring 450 medarbejdere i Danmark. Virksomheden er et datterselskab i Lindab International AB.  Anbefalede artikler