<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Liebherr -personale

ReSource Denmarks tekniske chef, Anders Rosenkilde Larsen med Lars Nørgaard, der er operatør i modtagelsen til venstre, og salgschef Birger Hjelm fra Johs. Møllers Maskiner A/S til højre.

Liebherr materialehåndterer langer plast til sortering i stor skala

 • Byggepladsen
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • 2024-03-26
 • Johs. Møllers Maskiner har leveret den elektriske Liebherr industri materialehåndterer, der fodrer mængder af plastaffald i det største plastsorteringsanlæg herhjemme, hos ReSource Denmark i Esbjerg.

  Det ligner en ”gravko”. Men den graver ikke. Den håndterer, og den er Danmarks største. 26 ton plastik-entreprenørmaskine, som på årsbasis er klar til at flytte 160.000 tons materialer op på transportbåndet til Danmarks største – og første – anlæg til sortering af plastaffald i den helt store skala.

  Det er den danske Liebherr-forhandler, Johs. Møllers Maskiner A/S, som har leveret den store Liebherr LH 26 M Industri Litronic materialehåndterer. Den kører inde i en stor hal hos landets største plastsorteringsanlæg, ReSource Denmark i Esbjerg, og er naturligvis elektrisk. Foruden M-modellen, laver Liebherr også LH 26 med larvebånd og i en version til stationært brug. Samt i to udgaver med konventionelle dieselmotorer til udendørs brug.

  På det højteknologiske anlæg i Esbjerg står LH 26 M i øjeblikket og langer mellem 120 og 125 tons plastaffald af alle tænkelige typer over på båndet, der sender de store mængder videre til sortering og senere genanvendelse. Hvis der mellem Netto-poser, plastflasker, fødevareemballage og andet plastik sniger sig Tetra Pak og metaller med, sorteres de fra og sendes til anden genanvendelse.

  Læs også:

  100 års jubilæum i JMM

  Liebherr Liebherr-fodermesteren er i fuld sving med at forsyne sorteringsanlægget med affaldsplast i tonsvis.

  Nemt at vælge den rette løsning

  - Det var såmænd ikke så vanskeligt at vælge, hvilken maskine, vi skulle bruge til at fodre vores store sorteringsanlæg. Der skulle være tale om en el-drevet maskine af et pålideligt mærke og god kvalitet. Og så er der ikke så meget at vælge imellem, fortæller ReSource Denmarks tekniske chef, Anders Rosenkilde Larsen i en pressemeddelelse. Han siger:

  - Vi diskuterede mange forskellige løsninger på den del af vores logistik, men valget faldt på en materielhåndterer med hævebar kabine som den rigtige løsning. Maskinføreren har godt overblik over arbejdsstedet og opgaven, og det giver samtidig optimal sikkerhed.

  Anders Rosenkilde Larsen forklarer videre:

  - Liebherr-maskinen overanstrenger sig ikke i hverdagen hos ReSource Denmark.

  Selv om det er store mængder, den håndterer hver dag, dækker den rigeligt vores kapacitetsbehov. Vi er stadig i indkøringsfasen, og de 120 til 125 ton, vi daglig kører igennem, øges senere til mellem 150 og 175 ton, som bliver standarden.

   

  Lavt støjniveau også ved store mængder

  ReSource Denmark modtager også affald fra både Norge, Sverige og Finland. Liebherr LH 26 grabber de kolossale mængder plastaffald op fra modtagelsen i den store hal og hælder det i tragten til transportbåndet, der sender affaldet videre ind til sortering. Anlæggets avancerede udstyr fjerner urenheder og sorterer plasten i forskellige typer, så den efterfølgende lever op til kravene for både kemisk og mekanisk genanvendelse. Der sorteres i både HDPE, PP, LDPE, PET og PVC.

  Liebherr-maskinerLiebherr LH 26 grabber plastaffaldet op fra modtagelsen i den store hal, svinger rundt og dumper det i tragten til transportbåndet.


  Den 26 tons tunge Liebherr har en 90 kW elmotor, som sikrer, at maskinen kan arbejde både emissionsfrit og med meget lavt støjniveau.

   

  En Weidemann hjælper til

  ReSource Denmark har i øvrigt også forsynet sig hos Johs. Møllers Maskiners søsterselskab, Stemas A/S. Den store genbrugsvirksomhed har også behov for en mindre læssemaskine, der kan køre rundt og læsse plastaffald i containere og klare andre praktiske opgaver. Her er valget faldet på en Weidemann Hoftrac 1190e. Dette lille ”e” til slut fortæller, at der også her er tale om en el-drevet maskine.

  - Vores Weidemann kører på batterier, som vi lader op en gang i døgnet. Den kører rundt hver dag fra 7 til 17 og bidrager til at holde pænt og rent på vores anlæg, slutter den tekniske chef.

  Anbefalede artikler