<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
articlebanner
Foto af Allan Brunbjerg

Hvordan bliver man en vellidt direktør og får medarbejdernes opbakning?

 • Virksomhedsnyt
 • Tag og Facade
 • Byggeriets udvikling
 • 2023-04-12
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • | Foto af Allan Brunbjerg

  Indehaveren af AB Byggeprofiler, Allan Brunbjerg er i år nomineret i kategorien årets direktør til ”Årets SMV 2023”, der afholdes i maj måned. Det summede derfor af god stemning og stolthed, da han på BYGGERI’23 gav gode råd til Byggge- & Anlægsavisens om, hvordan man er en god leder for sine medarbejdere.

  AB Byggeprofiler i Nørresundby startede tilværelsen som den danske forhandler af eksklusive tag- og facadeprodukter fra Plannja. For at sikre de bedste produkter til kundernes byggeprojekter, samarbejder AB Byggeprofiler også i dag med Ruukki på facader og isoleringspaneler, der tilbage i 2014 blev opkøbt af svenske SSAB. Når vi taler strækning af alle egnede materialer, ud over stål, aluminium og rustfrit stål forarbejdes også messing, kobber, sølv og endda guld, hvilket sker via samarbejdspartneren Rau Streckgitter. Inden for tag- og facadebeklædning er det tyske Laukien og på aluminiumkomposit er det Alpolic der benyttes, som i øvrigt er en af verdens førende producenter indenfor deres felt.

   

  Allan Brunbjerg var i ekstra godt humør, da Bygge- & Anlægsavisen møder ham på AB Byggeprofilers messestand i Fredericia. I anledning af fagmessen havde Brunbjerg nemlig allieret sig med det anerkendte isfirma I Scream Ice Cream. På standen var det klart og tydeligt, at is-firmaets tilstedeværelse medvirkede til kødannelser fra begge sider i messegangene. Den respons fra branchen gav godt humør hos Brunbjerg og hans team:

   

  – Vi har aldrig oplevet eller hørt om noget lignende. Den betragtning har vi fået bekræftet i alle messedagene fra besøgende, såvel fra mange af de andre udstillere, som iøvrigt i nogle tilfælde har budt på øl fra Carlsberg, Smoothies fra Joe & The Juice etc.

   

  Den velsmagende succes har for AB Byggeprofiler været med til, at firmaet har fået gode snakke med mange eksisterende kunder, såvel fået talt med en masse newbizz kunder om AB Byggeprofilers kompetencer og produkter, imens der er blevet spist softice gelato af god kvalitet til den helt store guldmedalje.

   

  Udover at være superglad og tilfreds ovenpå nogle gode messedage, er Brunbjerg også stolt i disse dage, for han er nomineret i kategorien årets direktør til ”Årets SMV 2023”, der afholdes på Comwell i Kolding i maj måned. Her hyldes menneskene bag de små og mellemstore virksomheder, SMV’erne, der helt klart bør få større anerkendelse og hyldest for deres indsats i dagligdagen – fordi de er rygraden i dansk erhvervsliv.


  AB Byggeprofiler A/S offentliggør ikke deres omsætning i deres regnsskaber, men Bygge- & Anlægsavisen erfarer, at overskudet siden starten, har været pænt næsten hvert år. I 2022 og i 2021 har overskudet været tæt på de 3 millioner, og under Corona lavede de et mindre underskud som blev hentet året efter og omsat til +3,5 samtidig.

   

  Allan Brunbjerg oplyser, at ambitionerne for AB Byggeprofiler er at nå en trecifret omsætning indenfor 3 år, hvilket skal være båret af organisk vækst, tage lidt flere markeds andele, evt. opkøb. Da vi spørger ind til hvordan firmaet differentiere sig i forhold til deres konkurrenter i Danmark udtaler Brunbjerg:

   

  – Vi har ikke en decideret konkollega, da vores sortiment er mere spredt end det, som vi bliver sammenlignet med, så på den måde er vi anderledes da vi spænder bredere.

   

   

  Herefter var det nærliggende, at spørge ind til, hvilken type Brunbjerg ser som værende en god direktør. Her kommer svaret prompte:

   

  – Gå først, være synlig, se fremtiden, gøre visionen klar for personalet, ha det sjovt, sørge for at virksomheden er drevet sundt.

  Hvad er dine bedste råd til andre direktører?

   

  – Vær dig selv, synlig, og nyd det.

   

  Hvad syntes du mindre om ved at være direktør?

   

  – Nok mere familien der syntes det tager meget tid, men livet som indehaver er livet og ikke et arbejde.

   

  Hvad er bagsiden ved at være selvstændig?

   

  – Har ikke stødt på den endnu, jeg er lig med mit job og mit firma, på det gode og det onde.

   

  Vi slutter snakken af med at spørge ind til, hvad det betyder for ham, at være nomineret som direktør til Årets Ejerleder 2023?

   

  – Man bliver da stolt når nogen indstiller en til det og det er da med til at give lidt mere i hverdagen, når man ved, at det bliver påskønnet.

  Anbefalede artikler