<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
HER-2402-2k

Heras Danmark håber, at sløseri med eftersyn ændrer sig

 • Byggepladsen
 • Anlæg
 • Sikring og Adgangskontrol
 • Veje og Infrastruktur
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • 2024-02-06
 • Heras Danmark er bekymrede over, at manglende eftersyn af tekniske hjælpemidler er stigende, ifølge tal fra Arbejdstilsynet. Sådan er det dog ikke hos Aarhus Havn, der får eftersyn flere gange årligt.

  HER-2402-1kMorten Heesch


  I 2023 måtte Arbejdstilsynet ud og reagere 820 gange på virksomheder, der ikke levede op til kravene om eftersyn af tekniske hjælpemidler. I 2019 lød tallet på 487, og stigningen ser man alvorligt på hos Heras Danmark, der er Danmarks største leverandør af hegn, porte og bomme.

  – Mit indtryk har længe været, at mange ikke er klar over, at der stilles krav til eftersyn af tekniske hjælpemidler som eksempelvis bomme og porte. Vi gør en dyd ud af at forklare vores kunder vigtigheden af vedligehold, for det handler ikke bare om at sælge en serviceaftale – manglende eftersyn kan få store konsekvenser, siger Morten Heesch, der er servicechef hos Heras Danmark i en pressemeddelelse. Han tilføjer:

  – Man risikerer en betydelig bøde, hvis ikke man får synet sine bomme og porte efter reglerne, men i yderste konsekvens kan misligholdelse føre til personskade. Og så kan et driftstop selvfølgelig også skabe en masse ballade. Det er ikke for sjov, at der stilles krav til eftersyn.

  Ifølge Arbejdstilsynets retningslinjer skal tekniske hjælpemidler som minimum synes af en sagkyndig hver 12. måned.

   

  Vigtigheden af velfungerende bomme

  Aarhus Havn er der langt til anmærkninger fra Arbejdstilsynet. Virksomheden får synet deres bomme en til fire gange årligt, og det handler i høj grad om at sikre driften af havnen, fortæller havnens byggeteknikker Søren Rotne.

  – Hvis en gate eksempelvis går ned, så er vi nødt til at have vagter på - også selvom det er uden for almindelig arbejdstid. Så går alting langsommere, og der kan hurtigt komme en lang lastbilkø. Derfor er det vigtigt, at tingene fungerer, siger Søren Rotne og understreger vigtigheden af velfungerende bomme:

  – Det er først og fremmest vigtigt, at det kun er dem, der har tilladelse til at komme ind på havnen, der kan gøre det. Men det er også vigtigt, at de rigtige mennesker og køretøjer effektivt kan komme ind og ud. Vi tager vores opgave om at sikre forsyningen til resten af landet meget alvorligt.

   

  Håber på fremskridt i 2024

  Hos Heras Danmark ser man med glæde på virksomheder som Aarhus Havn, der følger lovgivningen. Virksomheden håber på, at flere får øjnene op for kravene om eftersyn i 2024.

  – Vi er trådt ind i et nyt år med nye muligheder, og forhåbentligt byder 2024 ikke på endnu en nedslående rekord. Vi vil under alle omstændigheder fortsætte vores arbejde med at gøre opmærksom på problematikken og hjælpe danske virksomheder til at undgå både bøder og ballade med sikkerheden, siger Morten Heesch.

   

   

  Anbefalede artikler