<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Thomas Raunsbæk (tv) og Henrik Mielke (th)2

Thomas Raunsbæk (tv) og Henrik Mielke (th)

Henrik Mielke skal stå bag roret i Scandi Byg

 • Virksomhedsnyt
 • 2024-06-10
 • | Af Redaktionen

  Den tidligere topchef i både Enemærke & Petersen A/S og MT Højgaard Holding, Henrik Mielke, bliver ny administrerende direktør for modulproducenten Scandi Byg.

  Henrik Mielke kan efter sommerferien sætte sig i chefstolen hos Scandi By, som er en del af Nordic Wood Industries-koncernen. Med mange års erfaring fra byggebranchen og en indgående viden om markedet, skal han nu lede Scandi Byg og fortsætte virksomhedens positive udvikling. Han tager over efter Torben Bloch Nielsen, som var været konstitueret administrerende direktør de seneste to år.

  - Vi er rigtig glade for, at Henrik Mielke bliver en del af Scandi Byg. Henrik er en inspirerende leder og har igennem sin karriere skabt stærke resultater i de virksomheder, han har stået i spidsen for. Han har årelang erfaring med byggebranchen og et indgående kendskab til markedet, Scandi Byg og kunderne som følge af hans tid i MT Højgaard Holding og Enemærke & Petersen. Han er en stærk kulturbærer og vil helt sikkert være med til at skabe gode resultater i Scandi Byg. Også på koncernens vegne er jeg glad for, at vi har fået Henrik med ombord, fortæller Thomas Raunsbæk, CEO hos Nordic Wood Industries i en pressemeddelelse.

  Henrik Mielke har været aktiv i byggebranchen i over 43 år, heraf mange år hos Enemærke & Petersen, som administrerende direktør i syv år, og senest som administrerende direktør i MT Højgaard Holding. Derudover har Henrik Mielke bestedet flere bestyrelsesposter i byggebranchen, bl.a. som bestyrelsesleder for DI Byggeri.

   

  En mere synlig og proaktiv samarbejdspartner

  Ifølge Thomas Raunsbæk står Scandi Byg midt i en større turnaround, som Henrik Mielke nu skal stå i spidsen for. Henrik Mielke ser frem til at bidrage til denne udvikling og sætte en retning for Scandi Byg i tæt samarbejde med Nordic Wood Industries.

  - Jeg ser frem til at blive en del af både Scandi Byg og Nordic Wood Industries. Min ambition er, at Scandi Byg skal være en mere synlig og proaktiv samarbejdspartner, når der skal planlægges og bygges kontorer, boliger, daginstitutioner og udlejningsløsninger med et lavt LCA-aftryk, som gerne må være mere ambitiøst end de nye klimakrav. Scandi Byg er allerede nået langt, men jeg vil arbejde videre med virksomhedens stærke kultur og glæder mig til at blive en del af en organisation, hvor der ikke er langt fra ord til handling, lyder det fra Henrik Mielke, som tilføjer:

  - Scandi Byg har arbejdet med bæredygtighed længe før, at det kom på den politiske dagsorden, og den dag i dag er virksomheden frontløber på mere miljøvenligt byggeri og LCA-kravene. Jeg glæder mig til at blive en del af den fortsatte udvikling og rejse, som virksomheden er på, og være med til at sætte en retning for virksomheden i tæt samarbejde med Nordic Wood Industries.

  Henrik Mielke tiltræder som administrerende direktør i Scandi Byg pr. 1. august 2024, og Torben Bloch Nielsen vil fortsætte med bestyrelsesarbejde og som ledelseskonsulent.

  - Der skal lyde en stor tak til Torben Bloch Nielsen og hans store arbejde med at igangsætte en turnaround i Scandi Byg. Torben har været tilknyttet Scandi Byg først som ledelseskonsulent, og siden blev han konstitueret direktør, indtil vi som aftalt fandt den helt rigtige løsning til Scandi Byg. Vi sætter meget stor pris på hans indsats, slutter Thomas Raunsbæk.
  Anbefalede artikler