<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
morten-frihagen-pressefoto3

Morten Frihagen

Googlesøgning afslører, om man ikke har garantiordning

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Byggepladsen
 • Sikkerhed
 • Arbejdsmiljø
 • 2023-09-29

  Dansk Håndværk holder øje med om håndværkervirksomheder, der lige låner et garanti-logo eller lover en garanti, man ikke har. Og det kan få store konsekvenser at prøve at snyde kunderne på denne måde.

  DHV-garantilogo


  Kunderne foretrækker selvfølgelig en håndværker, der er dækket af en garantiordning, men desværre oplever man hos arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk, at der er virksomheder, der helt bevidst snyder med oplysningerne om en garantiordning.

  Det kan ikke alene give kunden en rigtigt dyr oplevelse, men også smitte negativt af på de virksomheder, der sørger for at være dækket. Det kan få store konsekvenser at se stort på reglerne. Dansk Håndværk tager nemlig overtrædelser meget alvorligt.

  - Vi holder jævnligt øje med, hvem der reklamerer med vores garantiordning. Og når vi støder på virksomheder, der ikke er med i ordningen, sørger vi for at få standset den ulovlige markedsføring. I første omgang spørger vi virksomheden, hvorfor de bruger logoet. De får en mulighed for at forklare sig og sørge for at det bliver rettet. Sker det ikke, bliver sagen overdraget til vores jurister, der tager sig af de tilfælde, hvor virksomheden ikke selv retter ind, siger Morten Frihagen, der er direktør i Dansk Håndværk i en pressemeddelelse.

   

   

  Lånte fjer stikker ud på nettet


  I dag har teknologien heldigvis gjort det nemmere at afsløret synderne.

  Tidligere kunne man google sig frem og finde dem, som med tekst havde skrevet, at de var dækket af “Dansk Håndværk Garanti” eller var “medlem af Dansk Håndværk”.  Men hvis virksomheden i stedet havde indsat et billede, der viste garanti-logoet, kom de ikke frem.

  - I dag finder vi de mere udspekulerede snydere  - og naturligvis alle de rigtige medlemmer af ordningen – ved at bruge Googles søgning efter lignende billeder – det der hedder Google Lenz. Ved at billedsøge finder vi nu også de netsider, der kun har et grafisk billede af vores garanti-logo eller medlemslogo. Vi søger eksempelvis efter dem, der indenfor et sidste halve år har placeret et garantilogo i forbindelse med deres virksomhed på nettet – uanset om det er på deres egen netside, Facebook eller i andre sammenhænge. Så sent som i forrige uge afslørede det en virksomhed, som brugte en blandet bunke af logo, de ikke havde ret til, forklarer Morten Frihagen.
  Anbefalede artikler