<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
20240311_Femern_PilenSpadestik05

Første spadestik i sandet til det spektakulære udsigtspunkt ved Femern

 • Anlæg
 • Femern
 • Landskab
 • 2024-03-12

  Sund & Bælts administrerende direktør Mikkel Hemmingsen og borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen satte mandag skovlen i sandet og tog første spadestik til det nye udsigtspunkt Pilen ved Rødbyhavn.   

  Fra udsigtspunktet Pilen kan besøgende følge med byggeriet af Femern Bælt tunnelen og se udsejling af tunnelelementerne samt byggeriet af tunnelportalen og den kommende vej- og jernbaneforbindelse ind i landet.

  Pilen bliver en gradvist stigende 217 meter lang rampe, den samme længde som et af de elementer, som tunnelen bliver bygget med, og slutter i en spids i retning mod Tyskland. Rampens højeste punkt bliver 24 meter over det omgivende landskab.

  Etableringen af et det nye udsigtspunkt blev formelt set sat i gang mandag d. 11. marts med et første spadestik foretaget af borgmester Holger Schou Rasmussen, Lolland Kommune, og administrerende direktør Mikkel Hemmingsen, Sund & Bælt.

  Pilen kommer til at ligge på indvundet land et par hundrede meter fra det sted, hvor det første tunnelelement sænkes på plads og trafikken i fremtiden kører ind tunnelen.

  Borgmester Holger Schou Rasmussen sagde:

  - Med Pilen har vi udsigt til at få et umanerligt flot byggeri, et nyt vartegn for vores område, og et symbol, vi kan være stolte af. Med Pilen får vi en fantastisk udsigt over området, og en større forståelse for de enorme perspektiver i Femern-byggeriet, sagde han til klapsalver fra de mange fremmødte til spadestikket, skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

   

  Netop oplevelsen ved Pilen blev fremhævet af administrerende direktør i Sund Bælt, Mikkel Hemmingsen, i sin tale ved spadestikket.   

  - En tunnel er i sagens natur svær at vise frem, men et megaprojekt af den her størrelse fortjener et vartegn og et sted, hvor vi kan imødekomme den kæmpe interesse, der er for byggeriet. Fra toppen af Pilen vil man kunne se, hvordan vi bygger infrastruktur i verdensklasse, sagde han.

  Projektet omfatter også en ny rampe og adgangssti fra den nærliggende p-plads på Gl. Badevej i Rødbyhavn.

  Aarsleff A/S er entreprenør på etableringen af Pilen, der forventes at åbne for besøgende i starten af 2025. Og her håber afdelingsdirektør Claus Elleman, Aarsleff A/S, at udsigtspunktet kan give især de unge besøgende en interesse for en uddannelse i bygge- og anlægssektoren.

  - Vores branche er altid på udkig efter kvalificerede unge til fremtidens byggeprojekter. Vi hilser det naturligvis velkomment, hvis udsigten fra Pilen til byggeriet af verdens længste sænketunnel kan bidrage til at vække interessen for byggebranchen hos de unge, sagde Claus Elleman. 

  Anbefalede artikler