<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Pernille Bøye Hillerup Wagner 2

Pernille Bøye Hillerup Wagner, Første færdiguddannede FLC-elev på Femern-projektet

Første færdiguddannede FLC-elev på Femern-projektet

 • Anlæg
 • Veje og Infrastruktur
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Femern
 • 2022-10-14

  Den første elev på Femern-projektet er netop udklækket hos hovedentreprenøren Femern Link Contractors (FLC) i Rødbyhavn, Pernille Bøye Hillerup Wagner fra Nykøbing Falster har gennemført et forløb som voksenelev på uddannelsen kontorelev med speciale i administration.

  Femern-forbindelsen bliver verdens længste sænketunnel, og det er 18 km danmarkshistorie som undervejs i byggeprocessen også kommer til at uddanne og oplære hundredevis af lærlinge og elever. 500 årsværk, hvoraf FLC står for 470, mens de resterende ca. 30 fordeler sig hos andre konsortier på projektet. Hvert årsværk svarer til 1.924 timer, og de fleste lærlinge- eller elevuddannelser varer fra 2 til 4,5 år. Lige nu er der lærlinge og elever på projektet fra 12 forskellige erhvervsuddannelser, herunder kontorelever med speciale i administration, procesoperatører, elektrikere, tekniske designere, lager og logistik elever og bygnings– og anlægsstruktører.  Pernille Bøye Hillerup Wagner 1Pernille Bøye Hillerup Wagner, første færdiguddannede FLC-elev på Femern-projektet

  Kontor midt i historisk projekt

  - Jeg er stolt over at være en del af et kæmpemæssigt projekt med en international dimension og glad for at få lov til at komme helt tæt på nogle af de imponerende processer ude på selve byggepladsen. Det er en unik kontorelevplads, fordi man dag for dag kan se det hele skyde op og vokse frem – som for eksempel de kæmpemæssige produktionshaller, som jeg har fulgt siden der kun stak nogle pæle op af jorden, fortæller Pernille Bøye Hillerup Wagner.

   

  Som kontorelev hos FLC på Femern-projektet har hun siddet i sikkerhedsafdelingen, hvor hun blandt andet har haft kontakt til Arbejdstilsynet før og efter deres besøg på byggepladsen. Hun står også for de såkaldte safety inductions, dvs. instruktioner i sikkerhed, når FLC har gæster og inspektioner på byggepladsen. Det betyder, at kontorstol og computer ofte bliver udskiftet med hjelm, sikkerhedsbriller og sikkerhedssko, inden hun begiver sig ud på selve byggepladsen.

   

  - Det har været fantastisk at være medvirkende til, at vores besøgende kommer sikkert ud og hjem fra byggepladsen og samtidigt se byggeriet tage form på helt nært hold. Det passer godt til mit temperament, at dagene på kontoret bliver krydret med at komme på byggepladsen, fortæller Pernille Bøye Hillerup Wagner.

   

   

  Når folk elsker deres job

  Pernille Bøye Hillerup Wagner har en baggrund som markedsføringsøkonom, hvorfor hun har haft merit til at gennemføre elevuddannelsen på blot 9 måneder. En uddannelse hun netop har afrundet med et 12-tal til den afsluttende eksamen i administration på erhvervsskolen ZBC i Næstved.

   

  Pernille er født og opvokset i Nykøbing, har boet i Kina og arbejdet som selvstændig, da hun vendte retur til Nykøbing.  Et job der dog ikke harmonerede med tilværelsen som alenemor til to piger efter en skilsmisse. Men det var netop et ønske om fortsat at arbejde i et dynamisk og internationalt miljø der gjorde, at hun søgte en stilling som voksenelev hos FLC.

   

  - Arbejdet her hos FLC er et drømmejob, som åbner for masser af muligheder nu og i fremtiden. Jeg får et kæmpemæssigt netværk og samtidigt arbejder jeg sammen med nogle af byggebranchens dygtigste ildsjæle, som virkeligt elsker deres job og som gerne deler ud af al deres viden. Det er en rummelig arbejdsplads med masser af frihed under ansvar, og så er det et job med internationalt udsyn og kolleger fra hele verden, siger Pernille Bøye Hillerup Wagner.

  Fremtidens arbejdskraft

  I skrivende stund har FLC omkring 64 fuldtidsansatte elever, og antallet stiger i takt med, at projektet skrider frem. Mange kommer fra lokalegnen, men man kan sagtens komme langvejs fra og bo i FLC Village, hvor man får eget værelse og bor på en etage udelukkende for elever og lærlinge. I fritiden kan man frit benytte fitnessrummet, få tre måltider om dagen eller handle i det lille supermarked, som findes i området.

   

  - Blandt vores elever har vi såvel helt unge mennesker som voksenlærlinge – herunder folk, der har arbejdet som ufaglærte, og som nu har besluttet at tage en erhvervsuddannelse. Uanset deres alder og fag, så er vores elever og lærlinge fremtidens råstof, som der helt sikkert bliver rift om på arbejdsmarkedet, når de er udlærte, siger Charlotte Lie Steen som har det overordnede ansvar for alle lærlinge på projektet. Hun fortsætter:

   

  - Selvfølgelig uddanner vi qua vores mange elever og lærlinge også arbejdskraft til selve projektet. Vi har danmarkshistoriens største lærlingeklausul, og investeringen i de hundredevis af lærlinge kommer både samfundet, Femern-projektet og selvfølgelig den enkelte elev eller lærling til gode. Der er ingen tvivl om, at de erfaringer, man får med herfra, er et attraktivt kort på arbejdsmarkedet, understreger Charlotte Lie Steen.

   

  Af de ca. 64 lærlinge og elever, FLC har tilknyttet på fuld tid lige nu, er 15 kontorelever med speciale i administration fordelt i København og Rødbyhavn

   

  Anbefalede artikler