<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
FEMERN - PRODUKTIONSHAL - FOTOKREDIT FEMERN AS

Femern produktionshal

Femerns første produktionshal er nu klar til montage af tag og facade

 • Anlæg
 • Femern
 • 2022-03-11
 • | Femern A/S
 • Taget på en af de tre produktionshaller til Femern kan alene rumme 12 fodboldbaner. Den kæmpe stålkonstruktion er nu klar til montage af tag og facade. Byggeriet har lagt grundstenen til et nyt forretningsområde hos Give Steel A/S.

  Arbejdet med byggeriet af Femern-forbindelsens tre produktionshaller i Rødbyhavn skrider hastigt frem. De første 3000 tons af de ca. 9000 tons stålkonstruktion, der indgår i projektet er enten i produktion eller færdigproduceret. 1175 tons er færdigmonteret og montage af tag og facade er nu påbegyndt.

   

  De imponerende, næsten 30 meter høje, sandwichpanelfacader tager form på den første bygning, og udgør en flot lukning omkring de lige så imponerende stålkonstruktioner. Taget dækker et areal svarende til ca. 12 fodboldbaner.

  Sandwichpanelelementer inkl. skotrendeopbygninger udgør den primære del af lukningen. Der skal samlet set lukkes ca. 60.000 m2 facader med sandwichpaneler, vinduer, porte og døre, samt lukkes ca. 80.000 m2 tagkonstruktion med sandwichpaneler, lyspaneler og røgopluk.

   

  Samtidig med tag- og facadearbejdet køres der hver uge ca. 100 tons danskproducerede stålkonstruktioner fra Give Steel i Brande til Rødby.  Tag og facade er nyt forretningsområde hos Give

  Steel Facade- og tagarbejderne på produktionshallerne til Femern-forbindelsens tunnelelementproduktion har lagt grundstenen til et nyt forretningsområde hos Give Steel A/S. Virksomheden har i kølvandet af Femern projektet etableret egen facadeafdeling til projektering og udførelse af tag- og facadekonstruktioner.

   

  Efter kontraktunderskrivelsen på totalentreprisen har Give Steel ansat knap 100 medarbejdere, herunder flere lærlinge fra Lolland Kommune. Give Steel tæller i dag 500 medarbejdere og har det seneste år øget antallet af CSR relaterede ansættelser fra 60 til 82.

  Det er Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC), der står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen, der har lagt ordren på de danskproducerede stålkonstruktioner hos Give Steel A/S.

  Tunnelelementfabrikken forventes at igangsætte produktionen af det første element til Femern Bælt-tunnelen i slutningen af 2022, og det sidste element forventes færdigt i slutningen af 2026. Femern Bælt-forbindelsens 18 kilometer lange tunnel står færdig i 2029 og vil forkorte rejsetiden mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

   

  Konsortium:

  Femern Link Contractors (FLC) består af VINCI Constructions Grands Projets (Frankrig), Aarsleff (Danmark), Max Bögl Stiftung & CO KG (Tyskland), BAM Infra B.V (Holland), BAM International B.V (Holland), Wayss & Freytag Ingenieurbau AG (Tyskland),), Solétanche-Bachy International S.A.S (Frankrig), CFE SA (Belgien), Dredging International NV (Belgien).

  Give Steel A/S

  Give Steel A/S er en førende leverandør af stålkonstruktioner i Nordeuropa og producerer alle stålkonstruktioner på fabrikken i Jylland, Danmark. Virksomheden har ingeniørkontor i Aarhus og afdelinger i Tyskland og Polen og har en stærk social profil.

   

  Anbefalede artikler