logo

En samarbejdspartner i øjenhøjde

AO Håndværkerbutik Vesterbro ligger i en bygning i Den Hvide Kødby, hvor der i sin tid har været ekspeditionslokale for arbejdsformidling, og her har alle udbygninger og nicher givet hurtig ekspedition til de arbejdsløse. 

 

Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg og Mikkel Weber Sandahl

 

Butiksleder i AO’s håndværkerbutik på Vesterbro, Marlene Jakobsen, har været butiksleder i AO i sammenlagt 8 år, hvoraf hun har været to-et-halvt år i afdelingen på Vesterbro, og hun kender derfor virksomheden og kunderne indgående.

 

- Vi er stærke inden for VVS, El, Værktøj, VA og vandforsyning, og det går igen i alle AO's afdelinger. Målet er at hjælpe vores kunder på en måde, så de kan spare tid og penge, og her er det vigtigt med engagerede medarbejdere med en solid faglig viden. Men det er også vigtigt, at der er en god stemning i Butikken, og at vi kan grine henover disken. Kunderne fornemmer, at her er rart at være, og det er vigtigt i det daglige, siger Marlene Jakobsen og fortæller at AO Vesterbro på grund af beliggenheden midt i København ikke har så mange faste kunder, som hun oplevede i AO butikkerne i Albertslund, Lyngby og Helsingør, hvor hun også har været butiksleder.

 

”Jeg er ikke mere værd end mit team”

Marlene Jakobsen spiller rugby på elite-niveau, og hun har repræsenteret det danske landshold, siden hun var 18 år gammel.

 

- Mine menneskelige værdier harmonerer med, at jeg spiller holdsport. Man aldrig er hævet over teamet. Jeg er ikke den type leder, der sidder på kontoret og udstikker ordrer – jeg vil selv være med og tager del i det hårde arbejde, også de sure opgaver som for eksempel at feje gården. Samtidig har vi i AO som organisation en stærk vinderkultur – vi vil være de bedste, siger Marlene Jakobsen, der som rugbyspiller har hurtigheden som force, og hun kan stadig løbe en 400 meter på lidt over ét minut.

 

- Man er nødt til at have den hurtighed som grossist – du skal have et hurtigt hoved og kunne holde rigtig mange bolde i luften på én gang. Det er ikke ligesom på posthuset, hvor man kan bede folk om at trække et nummer – mine kunder vil have hurtig betjening og komme hurtigt ud af døren igen. Samtidig afhænger travlheden i butikken af flow’et rundt om på byggepladserne, så man ved aldrig på forhånd hvordan, dagen kommer til at se ud – og det passer mig faktisk meget godt.

 

Læs mere om Værktøj

 

En branche i forandring

AO Johansen har et sortiment på over 400.000 varevarianter og ca. 5.000 daglige afhentninger i butikkerne.  AO har som grossist-virksomhed fokus på at være tæt på sine kunder, så man kan indpasse sig efter deres krav og behov.


- Vi har en virkelig dygtig udviklingsafdeling, som tænker innovativt i forhold til nye digitale redskaber. Vores centrallager i Albertslund er fuldautomatiseret, og vores e-handelssystemer til for eksempel smartphones har vundet flere priser. De digitale muligheder gør, at vi i dag kan ekspedere vores kunder hurtigt og effektivt – med færre fejl, siger Marlene Jakobsen og fortsætter:

 

- Verden forandrer sig hurtigt – vi skal være klar til de nye udfordringer det giver. Den enkelte håndværker bestiller selv materialer fra skurvognen kl 15, via sin smartphone til dagen efter, og så står det klart om morgenen, før han møder ind. Det er langt mere effektivt, men det er også langt mindre personligt. Det oplever man som grossist – der er kommet mindre kontakt med kunderne, og den udvikling er ikke kun af det gode, da vejledningsdelen for mig en vigtig del af arbejdet. Vi er faktisk stolte af, at vi kan huske de forskellige kunder og deres forskellige virksomheder, og at vi har fingeren på pulsen.

 

Fakta om AO Johansen

Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.

 

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555