<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
platform-as-top

Efter tragisk ulykke skærper Platform.as sikkerheden for byggehejs

 • Byggepladsen
 • Sikkerhed
 • Kraner, lifte og arbejdsplatforme
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • 2023-12-20
 • Platform.as har øjeblikkeligt skærpet sikkerhedsproceduren for opsætning af arbejdsplatforme, efter en ulykke i Ursvik nord for Stockholm, hvor en byggehejs faldt 20 meter ned. Ny kontrolfunktion er allerede klar.

  Platform


  I sidste uge faldt en hejs 20 meter ned i den svenske by Ursvik nord for Stockholm. En tragisk hændelse, der resulterede i fem menneskers død. Hændelsen i Ursvik skete, fordi den svenske materieludlejer ved en fejl havde undladt at bolte to mastestykker sammen. Til trods for at Platform.as på ingen måde var involveret i ulykken, får hændelsen alligevel virksomheden til yderligere at skærpe egenkontrollen i forbindelse med montager af byggehejs.

  - Vi er dybt berørte af den tragiske hændelse i Sverige. I Platform.as har vi altid stræbt efter at være branchens førende inden for sikkerhed, og vi forbedrer derfor kontinuerligt vores kvalitets- og sikkerhedsprocedurer for at undgå ulykker, siger Casper Gorm Knudsen, administrerende direktør for Platform.as i en pressemeddelelse.

  Ekstra kontrolproces

  For syv år siden udviklede Platform.as en kontrolproces ved opsætning af arbejdsplatforme, der kan implementeres med det samme. Sikkerhedsproceduren indebærer, at alle bolte får påført en rød hætte, når de er spændt fast med en momentnøgle. Dette gør det mere synligt, at alle bolte er monteret og spændt i overensstemmelse med producentens anvisninger. Samtidig er det en ekstra kontrol af alle bolte. De røde hætter gør det meget tydeligt for alle, om boltene er monteret eller ej, hvilket også kan ses fra jorden.    

  - Vi har ikke tidligere benyttet denne ekstra kontrolfunktion ved opsætninger af hejs, da den type montageopgaver altid løses af to certificerede montører, der som oftest samler hele løsningen direkte på byggepladsen. Under hele montageforløbet foretager montørerne gensidig kontrol af hinandens arbejde, og når montagen er færdig, udføres opstillingskontrol af en akkrediteret tredjepartsvirksomhed, fortæller Casper Gorm Knudsen og tilføjer:

  - Men på grund af den tragiske ulykke i Ursvik, har vi igen evalueret alle vores sikkerhedsprocedurer og besluttet, at Platform.as skal skærpe sikkerheden yderligere. Hellere en kontrol for meget end en for lidt, da det er fatalt, hvis der fx glemmes en bolt. Derfor vælger vi også at gå det ekstra skridt for at undgå, at der kan ske en ulykke. Samtidig gøres det så synligt som muligt at alle bolte er monteret, så brugerne af vores hejs kan føle sig trygge.


  Sikkerhed er højeste prioritet

  Platform.as’ sikkerhedsprocedurer og certificerede kvalitetsledelsessystem monitoreres løbende, såvel som opdateringer og tilpasninger indføres for at beskytte medarbejdere og brugere af virksomhedens maskiner bedst muligt.

  - Vores mål er at sikre, at ingen kommer til skade som følge af brugen af vores materiel. Sikkerhed er vores højeste prioritet, og vi vil fortsætte med at investere i at forbedre vores procedurer, og uddannelse af medarbejdere, for at sikre, at vores maskiner trygt og sikkert kan benyttes rundt omkring på de danske byggepladser, siger Casper Gorm Knudsen.

  Platform.as håber, at deres forpligtelse til at højne standarderne vil inspirere andre i udlejningsbranchen til at gøre det samme og forhindre lignende ulykker i fremtiden.

  Anbefalede artikler