<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
E-Komplet_fra venstre Michael Pagter Madsbøll_ceo Karsten Mandrup_Stig Jørgensen_foto Kjetil Løite_LR

E-Komplet fra venstre Michael Pagter Madsbøll, CEO Karsten Mandrup, Stig Jørgensen

E-Komplet opkøbes af tysk kapitalfond

 • Byggeriets udvikling
 • IT og ny teknologi
 • 2023-11-22
 • | Fotos af Kjetil Løite LR

  Nordjyske E-Komplet A/S har udviklet sig til at være blive håndværkernes foretrukne administrationsløsning til økonomi- og opgavestyring. Nu overtager tyske BuildTec Software Group (BuildTec) virksomheden

  Karsten Mandrup Nielsen_CEO_E-Komplet_LR


  E-Komplet har været ejet af SEBC Holding ApS og har gennem 11 år mønstret solid vækst med større og større millionoverskud. Derfor er kapitalfonde fra det meste af verden flokkedes om virksomheden for at få del i succesen.

  Det blev dog tyske BuildTec Software Group (BuildTec), en førende europæisk platform for innovative it-løsninger til håndværkerbranchen, finansielt understøttet af kapitalfonden Bregal Unternehmerkapital, der løb med det nordjyske guldæg. Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen.

  - Vi har haft dialog med et væld af kapitalfonde og investorer, men da vi første gang mødte teamet i BuildTec, vidste vi, at det var et perfekt match. Det har været vigtigt for os, at alle vores medarbejdere og kunder i Danmark ikke kommer til at opleve andet end fordele ved overtagelsen.

  Vi skal accelerere den vækst, vi har mønstret de sidste mange år, og internationalisering har i forvejen været en del af strategien.

  Derfor åbner BuildTec en ekstremt interessant dør for os lige syd for Danmark, og jeg er overbevist om, at virksomhedens nye ejere vil kunne sikre E-Komplet en endnu større succes fremover, fortæller Karsten Mandrup Nielsen, CEO i E-Komplet i en pressemeddelelse.

  E-Komplet blev oprindeligt stiftet af bl.a. Stig Jørgensen, hvorefter Michael Pagter Madsbøll kort tid efter blev ansat. De arbejder begge i virksomheden i dag og har titel af hhv. udviklings- og salgschef. Begge har haft stor indflydelse på E-Komplets vækst fra en klassisk garagevirksomhed til i dag at være markedets mest udbredte ERP- og opgavestyringssystem for især elektrikere, vvs- og tømrervirksomheder.

  E-Komplet vinder også frem i f.eks. murer-, maler-, tømrer- og fugebranchen, og derfor har CEO Karsten Mandrup Nielsen og ejerne i SEBC Holding stået med et stærkt kort på hånden i forhold til et salg. Og det blev til virkelighed i dag, hvor BuildTec overtog samtlige aktier i E-Komplet.


  Det nye ejerskab under BuildTec gør blandt andet, at E-Komplets løsninger fremover skal videreudvikles yderligere og eksempelvis gøres klar til de tysktalende markeder og senere de øvrige europæiske markeder. Udviklingen i sig selv vil ikke berøre de danske kunder.

  Håndværkerbranchen består herhjemme af lige knap 6.700 virksomheder med mellem fem og 400 ansatte. E-Komplet har en betydelig markedsandel i VVS-branchen på omkring 26 procent, og mere end en tredjedel af de danske el-installationsvirksomheder bruger også E-Komplet.

  Den nye ejer BuildTec består af flere førende teknologi-brands som fx SEMA Software (SEMA), Compass Software (Compass), WGsystem samt Hausmann & Wynens Powerbird- og Sitara-løsninger. BuildTec-gruppen har en ambition om at blive den førende europæiske platform for fagspecifikke softwareløsninger og servicerer i dag omkring 20.000 kunder. Det er det marked, som E-Komplet nu får adgang til.

  Også set fra BuildTecs side er E-Komplet en oplagt vækst-case:  

  - BuildTec Software Group er begejstret for at byde holdet fra E-Komplet velkommen. De kommer til at indgå i et partnerskab med adskillige meget videnstunge virksomheder inden for teknologi til håndværkerbranchen, og vi tror, at E-Komplet-platformen vil være meget relevant for kunder på andre europæiske markeder, så gruppen samlet set står endnu stærkere, siger Alexander Neuss, CEO i BuildTec Software Group.

  I 2022 realiserede E-Komplet en bruttofortjeneste på 33 millioner kroner og et resultat før skat på 9,7 mio. kroner. I 2023 forventer Karsten Mandrup at kunne opretholde de tidligere års vækst. Ejerne af E-Komplet har således i årevis været tilfredse med væksten.     Anbefalede artikler