<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
20220916_152858
Annonce

Dobbelt så stor STARK-trælast i Nuuk skal højne kvalitet og udbud

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • 2022-10-12
 • | Af Frank Ulstrup
 • En taskforce af danske STARK-medarbejdere er landet i Grønland og knokler i øjeblikket med at få flere tusinde varenumre ind i varmen og op på hylderne. Tørre trævarer og et kraftigt forøget udbud, er det, afdelingsdirektøren glæder sig mest til at vise frem, når butikken åbner i november.

   

  20220908_131911


  Der er gang i byggeriet i Grønland og det kræver ikke bare masser af byggematerialer, men også god kvalitet, let tilgængelighed og gode arbejdsforhold.  Og med åbningen af en ny og dobbelt så store trælast i Nuuk, imødekommer STARK Kalaallit Nunaat alle kravene, siger afdelingsdirektør i Nuuk, Lars Frandsen:

  - Med den nye drive-in hal får vi først og fremmest alle byggematerialer under tag, hvilket er en kæmpe fordel for både kunder og medarbejdere. Derud over betyder den større lagerplads, at vi kan få leveringstiderne ned – og ikke bare til vores kunder i Nuuk, men sandsynligvis også til de øvrige STARK-forretninger i Grønland.
  Taskforce giver den gas

  Lars Frandsen fortæller, at den gamle trælast først lukker, når den nye åbner i starten af november.

  Af samme grund er der fløjet en større STARK taskforce ind, som skal hjælpe med at få varerne på plads på hylderne og i det hele taget gøre de splinternye lokaler klar til åbningen.

  - Vores egne medarbejdere driver jo den gamle trælast, så derfor har vi fået assistance udefra, siger han og nævner, at der er tale om 18 medarbejdere fra STARK-butikker i hele Danmark.

  Og de har travlt, lyder det:

  - Vi udvider jo også sortimentet ganske betragteligt, så der er rigtig mange varer og kubikmeter, der skal løftes på plads.  20220907_143225
  20220907_143240
   
   

  Lokalt engagement er afgørende

  Lars Frandsen tilføjer, at der blandt de mange forskellige varer også findes et par stykker, som man ikke finder i andre STARK-butikker.

  Det drejer sig f.eks. om sprængstof, som bruges i næsten alle bygge- og anlægsprojekter i Grønland. Et andet eksempel er hundefoder og reservedele til hundeslæder:

  - Der tror jeg, vi er ret enestående i dansk sammenhæng, smiler han og tilføjer, at han ville være en dårlig forretningsmand, hvis han ikke tilpassede sortimentet efter den lokale efterspørgsel.

  Støtter udsatte børn

  Men det er nu langt fra det eneste område, hvor STARK har tilpasset sin forretning i Grønland.

  Lars Frandsen fortæller, at man siden 1983, hvor kæden overtog forretningerne fra KGH, har gjort meget for at opnå en solid lokal forankring. Og det har været helt afgørende, siger han:

  - Vi er blevet en del af samfundet heroppe med lokale ansatte og støtte til foreningsaktiviteter og sponsorater målrettet udsatte børn og unge. Derfor er jeg også både glad og stolt over, at STARK nu investerer i en helt ny forretning i Nuuk, siger han og tilføjer, at STARK Kalaallit Nunaat A/S naturligvis er etableret som et lokalt grønlandsk selskab. Og det er selvfølgelig også en lokal entreprenør, Permagreen Grønland A/S, der har stået for nybyggeriet.

  Direktøren slog rod

  Hvad angår Lars Frandsen selv, så er han også ganske godt lokalt forankret. For da han for 25 år siden kom til Grønland på en toårig kontrakt, forelskede han sig ikke bare i den arktiske natur, men også i en lokal kvinde.

  Det er siden da blevet til en familie på fem, og til et liv med en særdeles bred berøringsflade – ikke mindst i STARK-regi:

  - Jeg har jo været særdeles privilegeret med hensyn til familie og med hensyn til de rigtig mange mennesker, jeg møder via mit arbejde.

  Det har gjort det muligt at blive en del af kulturen og livet i Grønland. Og derfor er åbningen af en ny butik måske også en lidt større begivenhed for mig, end det ville være for så mange andre. Det er i hvert fald noget, jeg glæder mig rigtig, rigtig meget til, siger Lars Frandsen.

   

  Kort om STARK Kalaallit Nunaat A/S

  STARK Kalaallit Nunaat A/S er etableret som et lokalt grønlandsk selskab, der indeholder STARK butikker i Nuuk, Sisimiut, Qaqortoq, Ilulissat, Aasiaat og Tasiilaq.

  Anbefalede artikler