<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
HENRIK CLAUSEN_DAVIDSEN_1

Henrik Clausen, adm. dir. for Davidsen Koncernen A/S

Davidsen Koncernen A/S er tilfredse med årsregnskabet og står skarpere

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Virksomhedsnyt
 • Træ
 • 2024-06-12
 • | Af Redaktionen

  Selvom markedsvilkårene har været svære i 2023, lander Davidsen Koncernen A/S, der er kendt for Davidsens Tømmerhandel, et tilfredsstillende årsregnskab og er gearet til fremtiden, ifølge adm. dir. Henrik Clausen.

  Efter en række år med høj byggeaktivitet, kunne byggebranchen i 2023 opleve en nedgang. Det har man også kunne mærke i Davidsen Koncernen, viser årsregnskabet, som man netop har offentliggjort. Her når man en omsætning på cirka 3,2 milliarder kroner og et resultat før skat på 58 millioner kroner. Men selvom dette er en nedgang sammenlignet med året før, betegner administrerende direktør Henrik Clausen resultatet som tilfredsstillende.

  Med en styrkelse af forretningen og et øget fokus på det professionelle marked, ser fremtiden lysere ud.

  - Som resten af branchen har vi været ramt af svære markedsvilkår og en generel nedgang i byggeriet. Mens renoveringsmarkedet har været nogenlunde stabilt, er det især nybyggeri og byggeri af parcelhuse, som har været hårdt ramt i 2023, og hvor vi har været særlig eksponeret. Set i lyset af den nedadgående tendens i 2023 vil vi betegne årsregnskabet som tilfredsstillende.

  - Den dalende byggeaktivitet kom ikke som nogen overraskelse. Derfor havde vi allerede fra starten af året reduceret vores omkostninger betragteligt og lagt en stærk kundefokuseret plan med lancering af en række bæredygtighedstiltag, sortimentsopgraderinger og endnu flere kurser og arrangementer for vores kunder, siger Henrik Clausen i en pressemeddelelse.

   

  Klar til nye markedsforhold

  I 2023 fuldførte Davidsen den sidste del af deres strategiske transformation mod at få et stærkere B2B fokus. Det har blandt andet omfattet en sammenlægning af to webshops og man har udfaset havemøbler og udelivsprodukter i deres 23 forretninger. Ifølge Henrik Clausen har dette været nødvendigt for at stå stærkt, når markedet igen vender.

  - I Davidsen tror vi på en langsigtet værdiskabelse. Derfor bød 2023 på flere strategiske tiltag, der gør, at vi nu står med en endnu skarpere profil, der retter sig mod erhvervskunder og de semiprofessionelle gør-det-selv kunder, fortæller han og forklarer videre:

  - Det er sket med en forventning om, at vi inden for de kommende 12 måneder begynder at se en forbedring af de nuværende markedsvilkår med en stabilisering hen imod slutningen af året, hvor vi allerede nu kan sige, at vi står stærkt, fortæller Henrik Clausen.

  Henrik Clausen bemærker også, at det finske selskab Kesko har købt aktiemajoriteten i Davidsen, hvilket skaber grundlag for yderligere vækst og udvikling af ambitiøse planer i fremtiden. Dermed vil man styrke Davidsens position på det danske marked.

  2023 markører

  - Det finske handelsselskab Kesko annoncerer, at man har lavet en aftale om at købe aktiemajoriteten i Davidsen Koncernen.

   

  - Udvidelse af håndværkerbutikken i Vejle med en fordobling af butiksarealet til 1.000 m² og med 200 m2 solceller på taget.

   

  - Udvidelse og modernisering af afdelingen i Nuuk meden  ny trælasthal på 600 m2 og ansættelse af flere specialiserede byggeteknikere.

   

  - Sammenlægning af Davidsenshop.dk og Davidsen.dk

  Anbefalede artikler