<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
articlebanner
Billede6_1920
Annonce

Danmarks mest støjsvage ventiler med en innovativ twist

 • Materialer og Løsninger
 • Indeklima
 • 2023-09-10
 • Ikke nok med at boligejere kan slippe for fugt, skimmelsvamp og dårligt indeklima, så slipper de også for de støjgener, der kan forekomme i ventiler.

  Billede5_600


  DK Indeklima er en virksomhed, der sætter kunden og udfordringen i centrum og tilbyder gratis råd og vejledning til alle. Ligegyldigt om baggrund og profession er vidensdeling en del af virksomhedens dna, som man sætter en stor ære i. Udover ekspertrådgivning tilbyder DK Indeklima landsdækkende service og et hav af produkter og løsninger til ventilation, varmpumper, og byggematerialer som Skamowall, Multipor og special puds m.fl.

   

  – Fugt, utilstrækkelig ventilation, høj CO2- indhold og radon, har tilsammen en stor indflydelse på menneskers sundhed. Undersøgelser belyser gentagende gange, at tilstrækkeligt forbedret indeklima bidrager til produktivitet og aktive elever, hvorfor man gerne vil sikre bygninger mod skadelige stoffer, udtaler Kim Karlsen fra DK-Indeklima ApS.

   

  I ældre boliger, og lige såvel nye boliger, skal man være opmærksom på luftfugtigheden, CO2-niveauet, giftige gasser og mm. Ofte opdager man først det nedsatte indeklima, når det ikke er i orden, og typisk er det skimmelsvamp, man opdager, da man kan lugte det. Hvorimod fugt, CO2 og forhøjet kontraktion af radongas kræver, at man måler det.

     Skimmelsvamp forebygges ved mekanisk ventilation

  For at undgå ubehag og sygdom med dårligt indeklima, kan man igennem en række punkter forbedre indeklima. Ofte kan skimmelsvamp lugtes og forebygges ved mekanisk ventilation. Radon kan hverken ses eller lugtes, samt er den andenstørste årsag til lungekræft i Danmark, og 4,6 % danske boliger har et for højt radon, ifølge Statens Institut for Strålehygiejne.

   

  – Med Air Pro Harmoni – varmegenindvinding ventil, kan man med en fjernbetjening eller app styring, nemt tilslutte og styre varmegenvinding ventilen. Højt fugtniveau forringer værdien af boligen og nedbryder også forskellige væsentlige materialer i huset, og forhøjet CO2 giver træthed, hovedpine, utilpashed, og dårligt velvære. Derfor anvendes Air Pro Harmoni ofte i soveværelser og stuer, på grund af dens lave støjniveau og dens lille størrelse, med høj ydeevne. Og så er den Danmarks mest støjsvage varmegenindvindings ventilation og har et lavt energiforbrug der bidrager til bæredygtighed, fortæller Kim Karlsen.

   

  Billede3_1600  Kontor og erhvervsbygninger afgiver også meget CO2 på grund af vi samles mange mennesker, og for at effektivisere medarbejdere og skoleelevers energi og produktivitet, kan Air Pro Harmoni moderne ventilation bidrage til godt indeklima. Den kan fås både med og uden WIFI, så man kan styrer den via en app eller fjernbetjening

   

  En effektiv måde at få frisk luft i rummet på

  Air Pro Harmoni sidder i væggen, den veksler i 70 sekunder mellem ud og indblæsning igennem den keramiske kerne, ved udblæsning tager den fugt, co2, radon og den dårlige indeklima med ud, og ved indblæsning modtager man frisk ilt og luft, hvor Air pro harmoni har genanvendt op til hele 91 % af luften varme i indblæsning til rummet . Den genanvender varmen fra den gamle luft til at varme den friske luft op med, ligeledes bliver kold luft varmet op og sendt ind i rummet, som hjælper pengepungen med lavere varmeafgifter. Det øjeblik den køre i udblæsning, der sender den radon, fugt og CO2 ud. Den kræver ingen ventilationsrør rundt i huset, som på større anlæg.

   

  Billede7_1600  I bygninger med risiko for tyveri ved åbne døre og vinduer, særligt om sommeren, når det er varmt, kan det være en effektiv måde at få frisk luft i rummet og forbedre iltindholdet, uden at bekymrer sig om tyveri.

  Air Pro 30 er en alt-i-en løsning. Det inkluderer nem tilslutning og styring. Den har en høj ventilationsvolumen med sin 200 mm rørgennemføring og keramiske kerne, medfører derfor mere luft, men har også op til 91 % varmegenvinding, samme virkning som Air Pro Harmoni. Air Pro 30 benyttes kælderrum, tørrerum i boligforeninger, ejerforeninger hvor der skal flytte mange flere kubikmeter luft i timen – helt op til 60 m3. Indblæsningen foregår gennem en indblæsningsventil, som giver en effektiv og god 360 grader fordeling af den friske luft.

   

  Air Pro 30 spreder indblæsningsluften godt rundt i rummet, ved at blæse det 360 grader rundt. Det mindsker trækgener og giver ekstra luftcirkulation, så varmen ophober sig mindre ved loftet. Motoren er placeret langt inde i røret på den indvendig side af kernen, for at give en øget lyddæmpning indendørs. Den udvendige stormskærm leder indtagning og udblæsningsluften til og fra enheden. 

  Anbefalede artikler