<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Skills_El-finalister

Skills finalister

Danmarks bedste elektrikerlærlinge er klar DM i Skills

 • Byggepladsen
 • Uddannelse og Rekruttering
 • 2022-01-31

  Finalisterne til DM i Skills for elektrikerlærlinge er nu fundet, og ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne får de en vigtig rolle i arbejdet med at promovere erhvervsuddannelserne.

  Det var cremen af fremtidens elektrikere, som var samlet, da finalisterne ved DM i Skills for elektrikerlærlinge mødtes hos Schneider Electric. I alt fem lærlinge kommer til at kæmpe om titlen, når mesterskaberne afholdes fra den 28. april i Høng ved Kalundborg.

   

  KelvinStrømsholtKevin Strømsholt  - Det er mest af alt spændende, men jeg har absolut ingen idé om, hvordan det kommer til at blive ved finalen – udover at det nok skal blive en sjov oplevelse med masser af liv omkring dig, sagde 21-årige Thomas Sand Kristensen fra Brande, som til daglig er i lære hos A. Søndergaard i samme by.

   

  - Elfaget er en form for håndgribelig teori, hvor man virkelig får koblet alle de teoretiske ting fra fx fysik- og matematikundervisningen i folkeskolen sammen med noget håndværksmæssigt, og den kombination kan jeg godt li’, fortalte han.

   

  Den ideelle kombination af teori og praksis

  Én af konkurrenterne ved finalen i Høng bliver 24-årige Mads Nordsted Sørensen fra Kirke Hyllinge, der er i lære hos Bravida Danmark i Skibby. Han faldt først og fremmest for den tekniske side af elektrikerfaget.

   

  - Jeg kan godt lide, at man både kommer til at programmere og installere. På den måde får man virkelig kombineret flere forskellige ting på en måde, der passer rigtigt godt til mig, fortalte han og uddybede:

   

  - Nu skal jeg så gå fra en almindelig hverdag til at stå og blive interviewet og fungere som en form for repræsentant. Det kan godt føles lidt sært, men omvendt er det jo bare noget, som følger med.

   

  Læs også: Byggeriets Uddannelser: En ny fortælling om at vælge bygge- og anlægsbranchen

   

   

  Et vigtigt udstillingsvindue

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at det nu igen, efter en coronapause i 2021, bliver muligt at gennemføre DM i Skills.

   

  - Både Mads, Thomas og de øvrige finalister ved Skills har en virkelig afgørende rolle, når det gælder om at promovere erhvervsuddannelserne. Selvom flere fag, ikke mindst elektrikeruddannelsen, har medvind i øjeblikket med rigtigt fine søgningstal, så er det jo ingen hemmelighed, at mange erhvervsuddannelser har store udfordringer med at trække nye elever til, og i den sammenhæng har Skills altså stadig en vigtig funktion som udstillingsvindue, siger Kelvin Strømsholt, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.


  - Det er mange års gymnasial vanetænkning hos både folkeskolens afgangselever og ikke mindst deres forældre, vi skal have brudt med, så vi kan få endnu flere til at sætte kursen mod erhvervsskolerne. For vi har brug for alle de faglærte, vi kan få fat i, forklarer han.

   

   

  De fem finalister ved DM i Skills for VVS-energispecialist-lærlinge:


  Jonathan Grønbæk Mijatovic fra Ringe

  Læreplads: Espe og Gestelev El Forretning i Ringe

  Skole: Svendborg Erhvervsskole

   

  Christian Ottosen Keis fra Næstved

  Læreplads: El og Teknik i Næstved

  Skole: EUC Sjælland

   

  Thomas Sand Kristensen fra Brande

  Læreplads: A. Søndergaard i Brande

  Skole: Herningsholm Erhvervsskole

   

  Jonas Terp Hansen fra Hjallerup

  Læreplads: KT Elektric i Aalborg

  Skole: TECHCOLLEGE

   

  Mads Nordsted Sørensen fra Kirke Hyllinge

  Læreplads: Bravida Danmark i Skibby

  Skole: EUC Nordvestsjælland
  Fakta om DM i Skills

   

  ·       Afholdes fra d. 28.-30. april 2022 i Høng.

  ·       Omkring 300 unge kæmper om DM-titlerne indenfor deres respektive fag.

  ·       Mesterskaberne er blevet afholdt siden 2011.

  ·       Formålet er at promovere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste EUD-elever.

   
  Anbefalede artikler