<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/600x426/fcb6f7165a8612dbdef8c7b6ea70d4b96af59361/article/1634112957-hfa-1920.jpg
Annonce

DS Stålkonstruktion: Grønland får det bedste frem i folk

  • 2021-10-13
    • Tekst af Frank Ulstrup

Under ekstreme arbejds- og adgangsforhold er alle nødt til at yde deres bedste, lyder det fra DS Stålkonstruktion, der har arbejdet i Grønland i mere end 20 år. Virksomheden har netop leveret og monteret stål til fire større projekter.

Der er ikke plads til gråzoner og ansvarsforflygtigelse mellem byggeriets parter, når sæsonen er kort, vejret ekstremt og når nærmeste reservedelsleverandør måske befinder sig 3000 km væk.


Og netop derfor er det altid en fornøjelse at arbejde i Grønland, siger projektleder i DS Stålkonstruktion, Simon Jan Larsen:


- De økonomiske konsekvenserne af sjusk og dårlig planlægning er simpelthen for store, så mit indtryk er, at alle lægger sig ekstra i selen. Dermed er det heller ikke helt forkert at sige, at Grønland får det bedste frem i folk, smiler han og nævner to af de aktuelle byggerier, han har været projektleder for som eksempel.

 

DJI_0356Kommer ind tidligt

Det handler dels om en betonelementfabrik og en brandstation – begge med adresse i Nuuk:


- Med det meget omskiftelige vejr og voldsomme vindstød, er det f.eks. ikke muligt at stå ude på pladsen og tilrette stål. Så vi skal være helt sikre på, at de tolerancer, vi og vores samarbejdspartnere producerer efter, er korrekte. Det kræver en tillid, som er opbygget gennem samarbejde i mange år.


Når Simon Jan Larsen kalder de grønlandske opgaver for ”skønne projekter” hænger det også sammen med, at DS Stålkonstruktion bliver inddraget tidligt i processen – langt tidligere, end man bliver hjemme i Danmark, fortæller han:


- Dermed bliver vi reelt medprojekterende og kan være med til at finde de gode løsninger og forme projektet på den bedst tænkelige måde, lyder det.

Stark_nuukSTARK, NuukLeverancer tager tid

Den pointe er hans projektleder-kollega, Johannes Jeppsen, helt enig i.


Han har netop ledet produktion, leverance og montage af stål til en ny materialegarage, der opføres i forbindelse med den kommende lufthavn i Nuuk – samt til en helt ny STARK-butik på 4000 m2 - også i Nuuk:


- Vi har flere fælles koordineringsmøder heroppe, end vi har andre steder, og detaljeringsgraden i planlægningen er langt større. Og det er helt nødvendigt, siger han og peger på det faktum, at langt de fleste materialer sejles til Grønland hele vejen fra Danmark.


En transport, der ikke er helt billig, og som fremfor alt tager tid. Lang tid:

- Det betyder jo, at vi skal tænke os rigtig godt om, så byggepladsen ikke går i stå, fordi vi pludselig står og mangler et eller andet. Men det er også med til at gøre projekterne ekstra interessante og udfordrende, lyder det.


Langvarigt samarbejde

På STARK- og materialegarage-projekterne er det en lokale virksomhed, der har været hovedentreprenør, mens en entreprenør med base i Danmark har haft det overordnede ansvar i de to øvrige projekter.

Begge entreprenører har DS Stålkonstruktion arbejdet tæt sammen med i en årrække, og det er afgørende for det succesfulde resultat, siger Johannes Jeppsen:

- Det handler igen om tillid og om, at vi efterhånden kender hinanden særdeles godt. Det er nu engang forudsætningen for et solidt samarbejde – i hvert fald her i Grønland, lyder det.

 

Kort om DS Gruppen og DS Stålkonstruktion

  • DS Stålkonstruktion er en del af DS Gruppen, der er én af Europas førende industrikoncerner inden for løsninger i stål og beton

 

  • Med en årlig produktion på mere end 35.000 tons stål er DS Stålkonstruktion Nordens største stålproducent

 

 

  • DS Stålkonstruktion er aktiv i både Danmark, Grønland, Island, Færøerne, Sverige, Norge og Tyskland, hvor man leverer løsninger til bl.a. industri, landbrug, butikker, bilhuse og stadions