<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
BIG_1929
Annonce

DBE: Slebne, polerede betongulve skaber udtrykket i BIGs nye domicil

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Beton
 • 2023-05-15
 • | Tekst af Flemming Østergaard

  Slebne og polerede betongulve fra Dansk Belægningsentreprise er en del af BIGs nye hovedsæde, som arkitekt Bjarke Ingels selv har betegnet som et af de mest komplekse byggerier, arkitektgruppen har medvirket i.

  Danske bank trappe ovenfra_600


  Det nye hovedsæde for BIG i Nordhavn på spidsen af Sundkaj er betonbyggeri, men som stjernearkitekten selv påpeger, så skubber det til grænserne for, hvad man kan gøre med betonbyggeri. Bygningen, der DGNB Guld-certificeres ved færdiggørelse, bliver 27 meter høj - fordelt på syv etager, opført i primært beton og glas. De syv etager overlapper hinanden og skaber en kaskade af sammenkoblede planer, der understøttes af 20 meter lange facadebjælker støbt på stedet, hver med en vægt på 100 ton. Disse facadebjælker bærer etagerne sammen med en kerne af naturstenssøjler - fire af nordisk granit og tre i italiensk marmor – der skærer sig op igennem bygningen fra kælder til kvist.

   

  Bygningen vil være det hidtil største danske projekt, der anvender den CO2-besparende cement FutureCEM i betonblandingen - udviklet af Aalborg Portland - hvilket forventes at reducere CO2-udledningen med mindst 25-30 % i forhold til traditionel beton.

   

   

  Danske bank armering_1600
  Danske bank trappe nedefra_1600
   
   

  DBE A/S har ansvaret for slibning og polering af betongulve

  Bjarne Hegnsvad er direktør i Dansk Belægningsentreprise A/S (DBE), som har fået til opgave at slibe og polere de 4.000 m2 betongulve i BIGs nye hovedkvarter. Sådanne gulve er ikke grå overflader, hvad mange måske fristes til at tænke. Når man sliber og polerer betongulve, vil de natursten, der er blandet i betonen, træde frem og give et levende organisk udtryk.

   

  – Det helt særlige ved sådanne betongulve ligger i efterbehandlingen, hvor man ved slibning med diamantværktøj 12-15 gange eksponerer de naturlige sten og mineraler i betonen. Herefter poleres det og forsegles med Ecobeton Sealer. Slutresultatet er et virkeligt smukt gulv med et terrazzo-agtigt udseende - utroligt æstetisk flot med en særlig tekstur i overfladen, og det spiller i denne sammenhæng rigtig godt sammen det unikke arkitektoniske udtryk i bygningen, siger Bjarne Hegnsvad, direktør i DBE A/S.

   

  Det er også et meget slidstærkt gulv, og så er det nemt at vedligeholde og rengøre. Efter 5-10 år vil man typisk skulle forny sealeren på overfladen, men det er en enkel proces, og den foretages kun de steder, hvor der er synligt slid. DBE A/S har arbejdet med slibning og polering af betongulve siden slutningen af 1990'erne, hvor det dengang ikke var så populært.

   

  Men det er det i dag, hvor det anvendes i mange forskellige byggerier - fra restauranter og privatboliger til virksomhedsbyggerier og hoteller. DBE A/S har lavet mange lignende opgaver i tidens løb - bl.a. Redmolen i Nordhavn og aktuelt Danske Banks nye domicil i Postbyen.

   

  Slebne og polerede betongulve er dog ikke billige.

   

  – Jeg plejer at sige, at det er dyrt at lægge men billigt at eje, og det er jo noget, som mange bygherrer læg­ ger vægt på. Desuden passer det jo virkelig godt ind i det bæredygtige byggeri med en levetid på 400 år, siger Bjarne Hegnsvad.

   

  BIG udsigt til Redmolen og Langelinie_1600  DANSK BELÆGNINGSENTREPRISE A/S

  Dansk Belægningsentreprise A/S ledes af Bjarne Hegnsvad, som har arbejdet med betongulve og fugefrie gulvløsninger siden 1986. Virksomheden er ekspert i beton, epoxy og polyuretan m.m. - moderne gulvmaterialer med hver sine egenskaber og fordele. På grundlag af 37 års erfaring arbejder DBE A/S med et fuldt sortiment af løsninger til nye gulve, reparationer eller renovering. DBE A/S er et kompetencecenter for fugefri gulve.

   

  Anbefalede artikler