<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Stadion_indefra

Byggeriet af superliga stadion i Køge Idrætspark går i gang

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Renovering
 • Byggeprojekter
 • 2024-01-04
 • Pihlkonsortiet er valgt som totalentreprenør til moderniseringen af Køge Idrætspark. Renoveringsprojektet er planlagt, så det rummer foldboldkampe, fans og fodboldbegejstring, imens ombygningen er i gang.

  Stadion_udefra


  I mere end 90 år har stadionet i Køge samlet byen og fans, men tiden er til at modernisere og udvide Køge Idrætspark til superliganiveau. Moderniseringen af Køge Idrætspark går nu snart i gang, og det er Pihlkonsortiet, bestående af LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S, der sammen med CCO arkitekter og WSP Rådgivende Ingeniører, skal føre idrætsparken ind i en ny æra.

  Undervejs vil byggeriet foregå, imens der trænes og spilles på banen. Det kræver omhyggelig planlægning og præcis tidsstyring, som konsortiet har stærke kompetencer i.

  - I Pihlkonsortiet er vi stolte over at være blevet valgt som totalentreprenør på projektet og med vores kompetencer inden for anlæg, råhus og styring bidrage til, at fodboldholdet kan få størst mulig opbakning gennem hele sæsonen, og at Køge samtidig får et moderne stadion på superliganiveau, siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i Pihl & Søn A/S i en pressemeddelelse.

   

  Udvidelse til 6.000 tilskuere

  I dag kan Køge Idrætspark rumme 4.000 tilskuere, hvoraf 1.026 er siddepladser. Med moderniseringen kan 6.000 tilskuere tage plads på Køge Idrætspark, når byggeriet står færdigt. Tilskuerne kan endda sidde ned og være i ly for regn og blæst, da nye tribuner bliver overdækkede. Hermed kan stadionet i fremtiden trække flere tilskuere til og opfylde DBUs superligakrav, som er i tråd med ambitionen om at få et superligahold til byen.

  Udførelsen af Køge Idrætspark påbegyndes efter planen til sommer 2024, og det nye stadion med omklædningsrum ventes at stå klar i 2026.

   

  Rummelig byggeproces med fodboldkampe undervejs

  Moderniseringen af Køge Idrætspark omfatter bl.a. opførelsen af nye tribuner samt udvidelse af eksisterende tribune. Under udførelsen skal stadionet stadig bruges til træning og kampafvikling.

  Fleksibilitet og tilgængelighed er derfor nøgleord for projektet, som Pihlkonsortiet vil have stort fokus på, således de kan udføre projektet uden at forstyrre den normale drift ved hele tiden at sikre ubesværet adgang til stadion.


  Fakta om Køge idrætspark

  Køge Stadion blev indviet tilbage i 1932. Siden 2018 har Køge Idrætspark undergået en forvandling med nedrivningen af det 91 år gamle Køge Stadion og opbygningen af Køge Idrætspark - et nyt, supermoderne stadion med ny tribune, stor idrætshal og tre kontortårne.

  Nu har Køge Kommune sat gang i etape 2 af Køge Idrætspark. Etapen omhandler en udvidelse af stadion, flere omklædningsrum til breddeidrætten, flere parkeringspladser samt en forbedring af trafiksikkerheden for både gående og cyklister.

  Etape 2 for Køge Idrætspark kommer til at løbe frem mod 2026, hvor stadion ventes at stå klar på superliga-niveau og til større events med i alt 6.000 overdækkede siddepladser fordelt på fire tribuner.   Projektets parter:

  - Bygherre: Køge Kommune

  - Bygherrerådgiver: Sweco

  - Entreprenør: Pihlkonsortiet bestående af Pihl & Søn og LM Byg

  - Rådgivere: CCO Arkitekter og WSP Ingeniør


  Anbefalede artikler