<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
undefined

Bygge- og Anlægsavisen #2

 • 2024-03-18

  Når handling er påkrævet


  I denne udgivelse taler vi med sympatiske Anders Hundahl, der om kort tid går på pension, og han ser tilbage på sine mærkesager efter 15 år i spidsen for Asfaltindustrien. Den sidste vinter har været en usædvanlig våd vinter, og Anders Hundahl påpeger, at det kommunale vejnet er præget af slaghuller, hvilket kan resultere i skader på køretøjer og mindre ulykker.

  Vi ser også på forvirringen omkring brug af zink til tagrender, efter at flere kommuner har indført forbud mod at anvende zinktagrender ved brug af faskine. Birger T. Christiansen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne mener, at vi stadig mangler klare retningslinjer, og Frank Neumann fra brancheorganisationen Initiative Zink går skridtet længere og mener, at kommunerne er bange for at lave fejl, og derfor kopierer de en praksis frem for at tage stilling. Som arkitekt og blikkenslagervirksomhed skal man kunne føle sig på sikker grund fremfor at lade kundernes postnumre diktere ens løsninger.

  Byggepladser bliver en del af et byggeris CO2-aftryk og LCA-beregning, og vi taler med Anders Sørensen, bæredygtighedschef i entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, som lancerer en energiscreenings app til byggepladserne. Med den håber man at skabe et incitament hos både byggeledelse og håndværkere til at spare på energien.

  Der er også gang i omstillingen til el-varebiler, og vi har talt med Casper Kirketerp-Møller fra Clever og Peter Rasmussen fra Circle K Danmark om udviklingen indenfor opladning, så infrastrukturen følger med salget af grønne varebiler.

  God læselyst!
  Anbefalede artikler