<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG-45_n
Annonce

Bedre sikkerhedskamera der gør dokumentation nemt

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Anlæg
 • Den effektive byggeproces
 • Arbejdsmiljø
 • Byggeprojekter
 • Veje og Infrastruktur
 • 2023-03-27
 • | Af Malene K. Holm
 • | Fotos af Katveturva
 • Monteret på maskiner og køretøjer på byggepladsen gør Katveturvas sikkerhedskameraløsning en forskel, så I undgår arbejdsulykker og tyveri. Er uheldet sket, er det nemt at dokumentere.

  IMG-72_n


  Arbejdssikkerheden skal være i top. Og det kan sikkerhedskameraer på køretøjer og maskinel hjælpe med. Derfor har Katveturva udviklet en kameraløsning med et ultraskarpt kamera, som bliver monteret på køretøjer, maskiner og lastbiler. Den høje opløsning gør det let at se på monitoren, hvad der sker bagved køretøjet eller højt oppe, hvis gaffeltrucken skal lægge materialer op i højden. Så man undgår ulykker.

   

  Retssikkerheden er der også tænkt på, for kameraet optager, hvad der sker, og gør det nemt at dokumentere. Så kan optagelserne bruges til forsikringsrapporten.

   

  Katveturvas sikkerhedskameraløsning har i de nordiske lande hjulpet med at løse omkring 80.000 individuelle ulykker og situationer.

  Ser let ud, og det er det

  – Hos Katveturva vil vi gerne gøre det så let for virksomhederne som muligt. Med kameraet fjerner man de blinde vinkler og hjælper dermed til at undgå bakulykker, påkørsler, men også tyveri på byggepladsen, fortæller landechef Viktor Larsen:

   

  – Vi adskiller os fra andre ved, at vi monterer kameraerne ude, hvor kunderne er. Så de ikke er nødt til at tage maskiner og køretøjer ind på værksted. Det er en turnkey solution. Vi vil gerne være fleksible, så vi undgår at forstyrre i arbejdet.

   

  På fire år er Katveturva vokset til at blive et af de førende firmaer i branchen med kontorer i Finland og Danmark, hvorfra de også dækker Norge og Sverige. Kunderne dækker vognmænd og bygningsindustrien, og kameraerne bliver især anvendt på lastbiler, gaffeltrucks og kraner.

   

  Læs også: Runder 3 millioner arbejdstimer i træk uden alvorlige ulykker

   

  1_n

   

  Bedre syn hele vejen rundt og bedre dokumentation

  Sker der et uheld, kan man bruge sin videooptagelse fra sikkerhedskameraet. Her adskiller Katveturva sig også fra de fleste andre kameraløsninger, der udelukkende giver overblik nu og her, siger landechefen:

   

  – Man kan se gamle optagelser op til to uger tilbage på kameraet. Det kan være en stor hjælp i arbejds- og trafikulykker eller hvis man modtager en klage på en transport. Så er det ligetil at dokumentere, hvad der er sket.
  En skarp løsning

  Kameraerne er i fuld HD 1080 opløsning. Hvor de fleste skærme i lastbiler, også selv de helt nye, kun er i 740 opløsning.

   

  – For at få det maksimale ud af kameraerne, har vi vores egen monitor, der kan trække den høje opløsning, så man får et klart billede på skærmen. Det har f.eks. ret stor betydning, hvis man skal kunne se nummerpladen på et køretøj, der har lavet en skade.

   

  IMG_20170929_121219_n

   

  Byg videre på udstyret

  Systemet er fleksibelt og kan udbygges efter behov.

   

  – Det er lidt som LEGO-klodser, hvor man kan bygge på, hvis man får behov for flere kameraer. Man er ikke nødt fra start af at vælge, om de skal på hele vejen rundt på køretøjet.

   

  – En ekstra sikkerhed er også vores ’battery guard’, der sikrer, at kameraet kan optage, selvom maskinen ikke er tændt. Hvis maskinen omvendt står stille i en uge, kan ’battery guarden’ også sørge for at slukke kameraet, så det ikke bruger al strømmen.
  Gør det nemt og billigere for forsikringsselskabet

  Kameraets optagelser hjælper også forsikringsselskabet.

   

  – Når man kan vise, hvad der skete i momentet, behøver man ikke skrive lange referater. Det fjerner en del administrationstid. Hvis kunderne bruger Gjensidige Forsikring på deres lastbiler, så får de 10 % rapport på policen, hvis de anvender vores system. Fordi det nedsætter behandlingstiden hos forsikringsfirmaet.

   

  IMG_2557_n


  Tyverisikring

  Kamerasystemet kan også fungere som en tyverisikring ved at forbinde det til en optagerboks.

   

  – Hvis alarmen går, kan man gå ind og se live, hvad der foregår fra alle kameraerne på maskinen. Derfor kan man bruge det som en slags tyverisikring ved at parkere en maskine ved materialer, der typisk bliver stjålet.

   

  Sparer hurtigt udgiften hjem

  Udgiften til sikkerhedskameraet er hurtigt sparet hjem igen, runder Viktor Larsen af:

   

  – Mange af vores kunder er selvstændige, og for lastbilvognmænd skal de  bare have en enkelt sag, hvor de kan dokumentere, at de ikke begik fejlen – så har de allerede har sparet udgiften til systemet.


  Anbefalede artikler