<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Foto_Rejsegilde i Odense

A. Enggaard med tilfredsstillende resultat trods udfordret ejendomsmarked

 • Virksomhedsnyt
 • 2024-05-23
 • | Af Redaktionen

  A. Enggaard-koncernen havde i 2023 et travlt år med store projekter på landsplan. Trods afmatning på ejendomsmarkedet og stigende byggepriser, leverede virksomheden et solidt resultat takket være en stærk ordrebog.

  A. Enggaard-koncernen, en familieejet virksomhed i 3. generation, nåede i 2023 en omsætning på 2,6 milliarder kroner. Selvom dette var en mindre tilbagegang fra året før, er det stadig den næsthøjeste omsætning i virksomhedens 80-årige historie. Resultatet efter skat var 138,3 millioner kroner, en betydelig nedgang fra tidligere år.

  - Det har været endnu et travlt år med mange spændende projekter på tværs af landet. De høje priser og det høje renteniveau har påvirket resultatet, men vi er tilfredse set i lyset af de svære markedsvilkår, siger Asger Enggaard.

  Målsætning om at skabe attraktive byrum og gode rammer for byliv

  1. Enggaard kunne i 2023 fejre sit 80-års jubilæum med en stor fest for alle medarbejdere og deres partnere på Vridsløselille Statsfængsels gamle grund i Albertslund, hvor virksomheden sammen med PKA står bag et stort byudviklingsprojekt.
  2. Enggaard har over de sidste år udviklet sig til en stærk bygherre, byudvikler og driftsvirksomhed, hvilket har resulteret i succes med langsigtet byudvikling og drift. Gennem 2023 blev det strategiske partnerskab med PKA yderligere styrket, og de fællesejede ejendomme har nu en samlet værdi på over fem milliarder kroner.


  - Vi har 4.000 boliger og 100.000 m2 erhvervslejemål på vej i samarbejde med PKA. Vi arbejder målrettet på at skabe attraktive byrum og gode rammer for byliv og fællesskab, siger Asger Enggaard.

  Luftfoto Gellerup 2023
  Af større byudviklingsprojekter nævnes Vridsløse i Albertslund, Gellerup og Sydhavnskvarteret i Aarhus, den indre havn og Banebyen i Odense samt Spritten, Østre Havn og Stigsborg Brygge i Aalborg.

  For at fremme den grønne omstilling i byggeriet, startede A. Enggaard og PKA i 2023 et nyt initiativ med testbyggerier. De første tre huse i Tranders Høje, Aalborg, er bygget med halmbaserede elementer og hempcrete-blokke, hvilket har reduceret CO2-udledningen med 60 %. Flere testbyggerier i Aarhus og København er under planlægning.

  Udvalgte projekter afleveret i 2023

  • 386 lejeboliger på Stigsborg Brygge i Aalborg
  • Kontorhuset KANT på 6.500 kvm på Østre Havn i Aalborg
  • 5.500 m2 tilbygning til Novo Nordisk i Hjørring
  • 123 lejeboliger og friplejehjem i Gellerup
  • 50 lejeboliger i Slagteribyen i Odense
  Anbefalede artikler