<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
arkil-enterpriseleder

Mille Skov Vistisen, entrepriseleder i Arkil.

900 ton tung bro over E45 fjernet over weekenden

 • Anlæg
 • Veje og Infrastruktur
 • 2024-06-26
 • | Af Redaktionen
 • I weekenden kulminerede måneder af forberedelser hos entreprenørvirksomheden Arkil, da projektholdet over en nat skulle nedrive en stor bro over motorvejen ved Hedensted.

  Hos Arkil har afdelingerne i længere tid arbejdet på at skulle opføre en ny bro over motorvejen ved Hedensted, så motorvejen kan blive udvidet. I sidste uge kunne den nye bro endelig tage over, og dermed var man også klar til at tage den gamle bro ned.  Det krævede en stram tidsplan at få taget den næsten 900 ton tunge bro ned, som man i 50 år har kørt ad Bredalvej ved Hedensted over E45.

  Fra lørdag den 22. juni kl. 17 til søndag morgen kl. 9 var motorvejen afspærret, efter Vejdirektoratets anvisninger. Kingo Karlsen stod som underentreprenør for nedrivningen, og afspærringsopgaven lå hos Saferoad. Der var lavet en plan for at fjerne de midlertidige betonværn og lægge køreplader ud, så nedbrydningsarbejdet ikke beskadigede motorvejen.

  Skulle holde en stram tidsplan

  I løbet af aftenen og natten var der planlagt fire statusmøder, så man kunne følge op på tidsplanen og justere efter behov. Størstedelen af det nedbrudte materiale blev kørt væk i lastbiler, og Arkils mandskab og maskiner sig tog af de elementer, der var for store til at transportere direkte på en lastbil.

  For at undgå at genere omgivelserne med flyvende støv, var der  planlagt overrisling under nedbrydningen, men uden at bruge for meget vand, så man ville ende med vandplamager på motorvejen.

  Samtidig med nedrivningen benyttede Arkils asfalt-afdeling muligheden for at reparere huller på hele den afspærrede motorvejsstrækning.

  Det spændende bro-projekt kunne nysgerrige borgere følge med i fra en indhegning på den nye bro.

  At samle mange ender

  Det har været et stort koordineringsarbejde, fortæller den 29-årige entrepriseleder Mille Skov Vistisen, der har stået for nedrivningen.

  - Her har været brug for en masse ingeniørfaglighed i opgaven med analyser, tegninger og ikke mindst statik, så det har været rigtig spændende, siger hun.

  Nedbrydningen af broens fundamenter tog lidt længere tid end forventet, men ellers gik alt stort set efter planen.

  - Det gik rigtig godt, alle ydede en fantastisk indsats, og sammen fik vi broen ned, så vi kunne åbne motorvejen igen et par minutter før tid, fortæller Mille Skov Vistisen.

  Mille har været tovholder på forberedelserne til nedrivningen, hvor Aalborg Universitet har været inde og tage prøver af betonen i den gamle bro for at fastslå, om den er forurenet. Undervejs har der også været trafikkoordineringsmøder med Politi, Hjemmeværn, Vejdirektoratet og Saferoad.

  Nedrivningen er en del af den entreprise, som omfatter udvidelsen af E45 fra Vejle N og 6,5 km nordpå.

  FAKTA om nedrivningen af motorvejsbroen

  Nedrivning af næsten 900 ton bro over E45 imellem Vejle N og Hedensted. 

  Bygherre: Vejdirektoratet

  Underleverandører:

  • Kingo Karlsen A/S (nedrivning)
  • Saferoad (afspærring)
  Anbefalede artikler