<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
AL-Huset_1960

700 tons stålarmering kom under lup til DGNB Platin-byggeri

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Stål
 • 2023-05-31

  Når Arbejdernes Landsbank bygger, vil de gerne bygge ansvarligt. I udbuddet til deres nye domicil på i Københavns Sydhavn var der derfor krav til den maksimale mængde CO2 pr ton armering, der blev bestilt hos Celsa Steel Service.

  Hos Celsa Steel Service kan de klart mærke et større fokus på CO2-aftrykket i udbuddene.

  – I denne sag blev vi nævnt som en mulig armeringsleverandør, på grund af vores CO2 aftryk på bare 425 kg CO2e pr ton armering. Ser man samlet på en bygnings CO2 aftryk, er armering jo et oplagt sted at spare CO2 – man får fuld funktionalitet og mindre CO2 ved at vælge sin leverandør med omhu, fortæller Carsten Røjgaard, salgs- og marketingchef i Celsa Steel Service i en pressemeddelelse.

   

  Armeringen til det ambitiøse projekt, der sigter mod en DGNB platin-certificering, leveres fra Celsa Steel Service i Ølstykke. Armeringen er produceret ved energi fra vandkraft og bærer et CO2 aftryk på bare 425 kg CO2 pr ton. Armeringen, der naturligvis er af 100% genbrugsstål, ligger dermed langt under LCA Bygs standardværdier for armering på 683 kg CO2/ton. Dermed spares dermed 37 % CO2 i forhold til disse standardværdier, skriver Celsa Steel Service.

   

   

  Bestillingerne lægges online i Celsas QR-program, så ordrestatus opdateres i real time, så vareflowet bliver så effektiv som muligt. Arbejdernes Landsbanks byggeprojekt inkluderer flere former for armeringsprodukter fra Celsa Steel Service, herunder armeringsnet, klip&buk samt en del Bamtec rullearmering, som skal indgå i bundpladen under den arkitektoniske bygning.

   

  Arbejdernes Landsbanks nye fælleshus får et bruttoareal på 18.625 kvadratmeter og opføres i Københavns Sydhavn. Huset har været under udvikling i 2 år og skal huse bankens stabsfunktioner fra København og Glostrup.

  Anbefalede artikler