<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Louis Konstantyner

Louis Konstantyner, chefkonsulent i DI Byggeri

2023 sluttede med overraskende stigning i byggebeskæftigelsen

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Byggeprojekter
 • 2024-01-19
 • Selvom byggeaktiviteten er lavere, er beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen alligevel steget i slutningen af 2023 – og til rekordhøjt tal, ifølge DI Byggeri, der ser positive vækstudsigter fra bygge- og anlægsvirksomhederne.

  Byggeåret 2023 sluttede med mindre stigning i beskæftigelsen inden for bygge- og anlægsbranchen. I fjerde kvartal steg antallet af beskæftigede inden for bygge og anlæg steg til 195.900. Det er en lille stigning på 0,6 % i forhold til tredje kvartal, lyder i ny analyse fra Danmarks Statistik.

  - Stigningen i beskæftigelsen er overraskende set i lyset af den lavere byggeaktivitet, som følge af blandt andet højere renter og byggeomkostninger, siger Louis Konstantyner, chefkonsulent i DI Byggeri.

   

  I sin seneste prognose forventer DI Byggeri, at beskæftigelsen vil falde med ca. 6.000 personer i 2024 oven på den lavere byggeaktivitet i 2023. Det stemmer med Finansministeriets prognose, som forventer, at boliginvesteringerne vil falde med ca. 12 % i 2023. Men beskæftigelsen trodser endnu den prognose:

  - Stigningen skal også ses i sammenhæng med, at omkring hver fjerde bygge- og anlægsvirksomhed stadig melder om produktionsbegrænsninger, som følge af mangel på arbejdskraft, siger Louis Konstantyner.

  - Vores tal viser også, at bygge- og anlægsvirksomhederne generelt vurderer at deres vækstudsigter positivt i det kommende år.

  - Dertil kommer, at tre ud af fire virksomheder i bygge og anlæg fortsat melder om fyldte ordrebøger. Dermed er arbejdsmarkedet langt fra gået i stå, runder Louis Konstantyner af.

   

  Anbefalede artikler