<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

Ønsket om den idéelle lejlighed

 • 2020-07-07


  De fleste personer, der står og skal flytte i en lejlighed, har nogle ønsker og drømme om hvordan lejligheden skal se ud, og vigtigst af alt, hvilke inventar drømmelejligheden gerne må indeholde. Dette kan være alt fra ønsket om den uundværlige opvaskemaskine eller altanen med den gode udsigt, til ønsket om at kunne benytte sig af elevatorer fremfor trapper - især ved flytningen. I denne tekst introduceres du til nogle gængse ønsker, der oftest opleves blandt nye lejligheds-købere, samt nogle ting du skal være opmærksom på når du er på udkig efter ny lejlighed. 

  Den højtelskede elevator

  Det er store flyttedag, og du har fundet dig en kanon lejlighed på femte sal. En klog idé er ikke at fortælle dine flyttemænd om etagen, før de står foran komplekset og skal hjælpe dig med at få alle tingene op. Føj for en flytning, når man skal flytte hele vejen op på femte sal - og især hvis der ikke er elevator monteret i opgangen. Muligheden for at installere en elevator i et lejlighedskompleks, skal overvejes af udlejer og drøftes til et møde med de andre i ejerforeningen, hvor elevator priser, monteringstid og meget andet ligeledes skal drøftes før en installation som denne kan foretages. 


  Udskiftning af vinduer og døre

  Dette kan være en stor udskrivning i bogen. Derfor er det vigtigt at du er opmærksom på vinduer og døres stand inden du underskriver nogen kontrakt. Se efter synlige skader eller eventuelt råd på træværket og sikre dig, at der er vedligeholdt. 

  Ved vinduer er det særligt vigtigt at tjekke om bundlisterne er rådne, om vinduesrammerne slutter helt til, og om vinduerne lukker ordentligt i og er tætte. Det er også essentielt at tjekke selve vinduesglassene for eventuelle revner eller punkteringer. 


  Et godkendt badeværelse

  I badeværelset er der flere ting du bør tjekke. Først skal du være opmærksom på, om badeværelset er godkendt og lovligt indrettet. Tjek derudover, om der er gulvafløb og om eksempelvis faldstammer og rør er korrekt installeret. Vær også opmærksom på gulvet - især i brusekabinen. Her skal gulvet have den korrekte hældning, så vand ikke bliver liggende på gulvet efter et bad. Et badeværelse med revnede eller dårlige fuger, revner eller løse fliser kan give voldsomme fugtskader og skimmelsvamp. Det kan eventuelt være en god idé at få lavet et VVS-tjek. Faldstammer har ligeledes en vis levetid og skal udskiftes. Det kan være svært selv at vurdere restlevetiden for disse, så forhør dig eventuelt hos ejerforeningen, om faldstammernes stand er undersøgt.

  Anbefalede artikler