<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Test af Hilti Batteribåndsav: En god følgesvend for VVS’eren

 • Værktøj
 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • 2018-10-16
 • | Af Mikkel Weber Sandahl

  Båndsaven fra Hilti er en mellemmodel med en skæringskapacitet på 63,5 mm, så den egner sig til de fleste gængse rørskæringsopgaver. Med koldskæring og lave vibrationer, bidrager den til et bedre og mere sikkert arbejdsmiljø. Der er også et indbygget LED lys, der ikke skygger for snitlinjen.

   

  Selvom der ikke var en VVS’er i testpanelet, var der stor begejstring for Hiltis batteribåndsav. Der blev skåret i både almindeligt og rustfrit stål. Asmus Kromann går først i gang med at teste maskinen og er meget positiv overfor skæreegenskaberne:

   

  - Den skærer virkeligt fint, og det føles næsten som om, jeg skærer i træ, så let går det, fortæller Asmus Kromann.

   

  - Ja, og så er der god kontrol over værktøjet. Den tror jeg hurtigt, man bliver glad for, indskyder Steffen Slott Jørgensen.

   

  Søren Frost undersøger røret i rustfrit stål efter at have skåret i det med båndsaven og konkluderer:

   

  - Den varmer ikke metallet op som en vinkelsliber ville gøre det, så den ville være god til galvaniseret stål. Det sprøjter heller ikke med gnister på samme måde som en vinkelsliber, så det er en stor fordel. Støjniveauet er virkeligt pænt også.

   

  Tekniske specifikationer

  Nominel spænding 21,6 V

  Hastighed uden belastning 167 ture/minut

  Triaksial vibrationsværdi ved savning i metal (ah,M)  1.5 m/s²

  Triaksial vibrationsværdi ved savning i træ (ah,W)  1.3 m/s²

  A-vægtet afgivet lydtryksniveau 84 dB (A) 

  Vægt: 4 kg

  Maks. skæredybde 64 mm

    

   

   Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

   

  Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

  Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.

   

  Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.

   

  Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.

   

  Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019. (Steffen endte sidenhen med en solid førsteplads ved DM i Skills)

   

  KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

  I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

   

  Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

  V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

    

  Tak til AO Johansen

  Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.

   
  Anbefalede artikler