<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af værktøj: Fein overrasker med alsidig boreskruemaskine
Test af værktøj: Fein overrasker med alsidig boreskruemaskine

Test af værktøj: Fein overrasker med alsidig boreskruemaskine

Fotos: Therese Buch-Andersen

Hvis man siger Fein, vil de fleste håndværkere nok tænke på deres MultiMaster, der længe har været førende indenfor oscillerende el-værktøj. Derfor var vores testpanel positivt overrasket, da en lille Fein boreskruemaskine skulle testes.

Boreskruemaskinen har et firetrinsgear og en aftagelig borepatron i metal, der sikrer, at den kan klare det meste. Den kan håndtere en 6 mm boring i metal i 4. gear ved 2.500 omdr./min., og skulle ifølge Fein have et optimalt omdrejningstal til selvskærende skruer.

 

P5150127_1600

 

Her er det Anders Larsen fra Vig Enterprise, der først inspicerer boreskruemaskinen:

 

- Den er virkelig kompakt. Ved første øjekast skulle man ikke tro, at den kunne leve op til det, producenten lover. Men vægten er fin, så man føler ikke, man står med noget plastik, der uden videre går i stykker.

 

Alexander Vig forholder sig en anelse skeptisk til størrelsen, da han understreger, at hans egen bore-skruemaskine er dobbelt så stor, og dermed også er dobbelt så god.

 

- Det er altså ikke størrelsen, men gørelsen, griner Ander, mens han tænder maskinen op med et hidsigt drøn.

 

- Det er altså ikke power, den mangler. Det er jo fantastisk med så lille en maskine, siger han tester både kræfter og funktionalitet. Anders fortsætter:

 

- Bælteholder og den magnetiske bit-garage er lige i skabet. Det virker holdbart, og den hænger fint i bæltet og LED-lampen, der sidder i kabinettet, giver også rigeligt med lys. Uanset hvad ens håndværk er, så vil man altid have brug for sådan en boreskruemaskine, og med den størrelse, kan jeg sagtens se den her som et stort hit. Det undrer mig faktisk, at jeg ikke før er stødt på den.

 

 

Men den aftagelige borepatron er der, hvor boreskruemaskinen virkelig skiller sig ud:

 

- Det er nok her, vi ser hvordan, den løber fra mange af sine konkurrenter. Med de forskellige borepatroner vi har med, vil den være helt perfekt til tømreren og i særdeleshed elektrikeren, der skal kunne nå ind til alle mulige mærkelige steder. Jeg har jo før set denne løsning, og den fungerer til tider rigtig skidt, fordi de aftagelige borepatroner ikke er lavet af et ordentligt materiale, mens det andre steder, som hos Festool, fungerer rigtig godt. Og her er Fein bare sluppet rigtig godt afsted med deres maskine. Det her vil med sikkerhed være en træfsikker favorit hos de fleste håndværkere. Især elektrikerne og tømrerne, der kan bruge de mange gode features. Og i forhold til tømrerne vil de jo alle være bekendte med det her mærke på grund af multimasteren, afslutter Anders.

 

P5150137_1600

 

Tekniske specifikationer:

Fein Akku-bore-/skruemaskine

ASCM 12 QC

Batterispænding: 12 V

Batterikapacitet: 2,5 Ah

Gearkasse: 4 gear

Fastgørelse: QuickIN

Omdrejningstal ubelastet: 400 / 700 / 1 400 / 2 500 1/min

Max. drejningsmoment (hård/blød): 40 / 20 Nm

Spændvidde borepatron: 1,5 - 13 mm

Skruning: 8 x 200 mm

Bore-Ø stål: 13 mm

Bore-Ø træ: 40 mm

 

P5150148Adrian Cosmo, Alexander Vig og Anders Larsen fra Vig EnterpriseTak til Vig Enterprise

Vig Enterprise sætter det gode håndværk og totalløsninger i højsædet. Teamet bag Vig Enterprise råder over hele håndværkspaletten og klarer alt inden for el, vvs, tømrer og murerarbejde. En af kernekompetencerne er herudover en grundig planlægning og rådgivning, hvor kunderne inddrages i alle projektets faser, så de ender med lige det resultat de ønskede sig.