<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Liebherr lancerer L509 Tele: Teleskop-hjullæsser i én og samme maskine
Liebherr lancerer L509 Tele: Teleskop-hjullæsser i én og samme maskine

Liebherr lancerer L509 Tele: Teleskop-hjullæsser i én og samme maskine


Den nye L509 Tele fra Liebherr kombinerer egenskaberne fra en teleskoplæsser med styrke og produktivitet fra en gummiged. 7 tons gummihjulslæsseren L509 bliver hermed til en maskine med gummigedens styrke kombineret med teleskoplæsserens egenskaber og en løftehøjde på 4,8 meter.

L509 Tele er Liebherrs første teleskopiske hjullæssemaskine, og fabrikken forventer, at den vil markere sig som en alsidige allround-maskine. Teleskop-gummigeden er bygget over den mere ”almindelige” hjullæssemaskine L509, men udstyret med teleskopisk løftearm. Maskinen har dermed den mindste venderadius i klassen med knækstyring med en styret bagaksel. Det sikrer centreringen af tyngdepunktet ved tungt arbejde og medvirker til en mere sikker og stabil maskine med løfteevne på op til 3800 kg og en løftehøjde på 4800 mm.

 

Kik op

Lige som sin standard-fætter, L 509, har den hele 73 heste i motorrummet, hvor der naturligvis er fuldt miljømæssigt opdateret med Stage V. Tophastigheden er 38 km/t.

 

- Fra kabinen har maskinføreren fin udsigt til sin forøgede rækkevidde med skovlen og kan samtidig holde øje med, hvad der sker over maskinen. Foruden den store frontrude og sideruderne, har kabinen nemlig også vindue i taget, som sikrer både komfort, oversigt og sikkerhed, fortæller salgschef Michael Jørgensen fra den danske Liebherr-importør, JMM-Group.

 

- En option på maskinen er ”komfortdrift”. Det indeholder programmérbar automatisk sænkning, hvor skovlen automatisk vender tilbage til graveposition. Samtidig viser udstyrets position på den ni tommer store berøringsskærm, som i øvrigt kan justeres i højden. Maskinen har også sikker og nem adgang til service via bagklappen, forklarer Michael Jørgensen.

 

195-2

 

 

Flere nye tiltag

Desuden er der mulighed for at vælge maskinen med en række nye tiltag. Blandt andet high flow, som gør at den kører med større mængde hydraulikolie. Den har justérbar ratstamme, som kan indstilles tre forskellige steder. L509 Tele har sidespejle med varme, og likufix-systemet gør det nemmere for maskinføreren at skifte udstyr på maskinen. Derudover fås maskinen også med cruise control, som er ideelt blandt andet, når føreren kører med fejekost.

 

- Industriudgaven af L509 Tele fås også med beskyttelse af undervogn, massive hjul og beskyttelsesgitter på frontruden. Industri-versionen egner sig særdeles godt til mindre industrivirksomheder, der har brug for en maskine, der kan udføre løftearbejde i højden, men som ikke kræver lige så meget plads som en teleskoplæsser eller læssemaskine uden teleskoparm, som i sagens natur vil blive væsentligt større for at kunne række så højt op, som den nye Liebherr L509 Tele, siger Michael Jørgensen.

 

Oplagt landbrugsmaskine

Også inden for landbruget har den nye Liebherr stort potentiale, påpeger salgschefen hos JMM-Group.

 

- På gårdene er der jo ofte behov for netop den store rækkevidde i forbindelse med blandt andet læsning af fodervogne. Liebherr L509 Tele har væsentligt bedre egenskaber som læssemaskine, end en traditionel teleskoplæsser. Den tilhører en produktkategori, som allerede er ganske udbredt i landbruget, hvor det naturligvis er en stor styrke, at maskinen både er mindre pladskrævende og samtidig yderst fleksibel, siger Michael Jørgensen.