<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Annonce

Accu-Dan: Når ører skal høre

 • Materialer og Løsninger
 • Indeklima
 • 2019-06-24
 • Det er vigtigt at tænke i ”støj” når et rum /kontor / produktionshal eller andet skal indrettes. Problemet er ofte, at jo mere larm der er, desto højere taler folk, og så udvikler det sig til en negativ spiral af støj. Men med en god akustik modtages og videregives vigtige budskaber bedre, noget man ikke skal undervurdere i en travl hverdag, hvor klar kommunikation og produktivitet hænger uløseligt sammen.

  - Helt op til halvdelen af det, der siges, kan gå tabt, fordi ordene bliver blandet sammen, før de når frem til den, der skal høre budskabet. Derfor kan man ikke undervurdere vigtigheden af god akustik, fortæller Carsten Knudsen, der om nogen kender til værdien af god akustik. Som medindehaver af Accu-Dan A/S har han siden 1992 specialiseret sig i støjdæmpning til især industrivirksomheder.

   

  - Nogle virksomhedsejere er gode til at tænke i støjdæmpning, når de bygger nyt. Men når en produktion ændrer sig eller en hal skifter anvendelse, glemmer mange, at man bør kigge på, hvordan man får dæmpet støjen på den mest hensigtsmæssige måde, siger Carsten Knudsen.

     Påvirker ydeevne og motivationen

  - Hørelsen er jo vores forbindelse til andre mennesker. Vores adgang til samvær, naturen, musikken og hverdagens forskellige lyde. Skader på hørelsen er et alvorligt problem, og ofte vil disse skader ikke kunne genoprettes. Dårlig akustik påvirker også ydeevne og motivationen hos den enkelte medarbejder, og det kan i værste fald lede til stress, hvis høresansen, hver eneste dag overbelastes, forklarer Carsten Knudsen og fortsætter:

   

  - Forskning viser at hvis man forbedrer akustikken kan ydeevnen ved koncentrationskrævende opgaver forbedres med op til 50% og opgavemotivationen med 60 %. Hertil kan man reducere adrenalinniveauet med 30%, hvilket netop sænker risikoen for stress.

   

   

  Lytter til medarbejderne

  - Der er selvfølgelig skeptikere, der tror at det er både dyrt og besværligt at få støjen under kontrol. Men hvad end man ønsker taleklarhed eller at væg til væg ekko eller andre forstyrrende elementer forsvinder, så kan man hurtigt nå i mål med et godt resultat. Ser man på produktionsfaciliteter, så snakker vi med de medarbejdere, der skal bruge maskinerne og andet støjende udstyr. Herfra finder vi så den løsning som medarbejderne er gladest for, og som ikke gør produktionen mere besværlig, bemærker Carsten Knudsen.

   

  En løsning er ofte at pakke noget som standsemaskiner eller robotter ind i såkaldte bulderhuse, der bliver tilpasset til den enkelte maskine. Det giver mindre støj, og man slipper for gentagne lyde, som mange finder umådeligt belastende. Men også sandwichpaneler til vægge, akustiklofter, skum til støjdæmpning af maskiner og meget mere, kan tages i brug. Kort sagt er der en løsning til enhver akustisk udfordring. Det handler blot om at vælge den rigtige, og det er her Accu-Dan kommer ind i billedet:

   

  - Vores erfaring er, at selv de største skeptikere bliver utroligt glade for vores løsninger. Accu-Dan tilbyder både totalløsninger, hvor virksomheden står for alt fra beregninger til montering og delløsninger, hvor man leverer materiale. Vi har mange kunder, der monterer selv. Men vi sørger altid for, at de får en god vejledning, så de får de helt rigtige materialer. Vi vil gerne sælge til dem – men det, vi sælger, skal også virke. Ellers falder det tilbage på hele vores branche, og det vil vi naturligvis helst undgå, afslutter Carsten Knudsen.

  Anbefalede artikler