BOT-2502-1k

Vareelevator letter 800 kilo tunge løft hos Green Mango

  • Byggepladsen
  • Byggeriets udvikling
  • Arbejdsmiljø
  • IT og ny teknologi
  • Byggepladsservice og Udlejning
  • 2025-11-18
  • | Af Redaktionen

  • En ny vareelevator hos restauranten Green Mango på Frederiksberg aflaster personalet, der ellers håndterer 800 kilo varer hver uge - en løsning med fokus på arbejdsmiljø, leveret af A/S A.P. Botved.

    BOT-2502-3k
    BOT-2502-5k
     
     

    Hver uge leveres op mod 800 kilo kokosmælk, ris og friske råvarer til den thailandske restaurant Green Mango på Frederiksberg. Tidligere blev alt fragtet manuelt ned i kælderen og op igen ad trappen – men med installationen af en vareelevator er det fysisk krævende arbejde nu erstattet af en effektiv og arbejdsmiljøvenlig løsning.

    – Der kommer 800 kilo varer hver uge, som skal i kælderen og hentes op igen. Så vi fandt ud af, at noget så simpelt som en vareelevator kunne gøre en kæmpe forskel. 800 kilo frem og tilbage bliver jo til over 80 ton om året, fortæller Mathias Nielsen, stifter og ejer af Green Mango-kæden, der netop har åbnet sin syvende restaurant.

    Færre tunge løft – færre arbejdsskader

    Tunge og gentagne løft øger risikoen for arbejdsrelaterede skader og langtidssygefravær. Det viser flere undersøgelser fra bl.a. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Selvom der ikke har været skader blandt medarbejderne hos Green Mango, har Mathias Nielsen valgt at prioritere en vareelevator som en forebyggende investering.

    Vareelevatoren er leveret og installeret af A/S A.P. Botved, som leverer elevatorer, lofts- og mobillifte. Her oplever man en stigende interesse fra virksomheder, der ønsker at minimere fysisk belastning i hverdagen.

    – Flere og flere investerer i elevatorer - både i privatboliger og erhverv. I dag betyder det meget, at man kan tilbyde medarbejdere gode vilkår ift. indretning og tilgængelighed. En elevator kan lette arbejdsdagen for mange – især dem, der løfter meget, fortæller Mads Peter Poulsen, direktør i A.P. Botved, i en pressemeddelelse.

     

    En investering for medarbejderne

    Green Mango har planer om at åbne flere restauranter i Københavnsområdet de kommende år. Om vareelevatorer bliver standard i fremtidige afdelinger, er endnu ikke besluttet, fortæller Mathias Nielsen.

    – Jeg vil gerne åbne flere restauranter inden for de næste par år. En elevator koster penge, men fordelene opvejer klart omkostningen. Det er uden tvivl de bedste penge, vi har brugt på restauranten på Frederiksberg, siger Mathias Nielsen og tilføjer:

    – Takket være vareelevatoren kan kokkene nu bevæge sig frit og sikkert op og ned ad trappen – uden tunge løft og med færre belastninger i hverdagen. Installationen forløb gnidningsfrit og blev leveret til tiden.

    Læs flere artikler med løsninger at skabe et godt arbejdsmiljø

    Anbefalede artikler