<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Værktøjstest: Milwaukee Kap-/geringssav – Masser af styrke
annonce

Værktøjstest: Milwaukee Kap-/geringssav – Masser af styrke

 

Milwaukees kap-/geringssav er tætpakket med features såsom Milwaukees kulfri Powerstate motor, der sikrer op til dobbelt så lang levetid og op til 25 % mere kraft. Redlink Plus elektronik giver samtidigt en avanceret overbelastningsbeskyttelse og forbedrer den generelle ydeevne. Derudover er den let og kan transporteres til og fra arbejdspladsen uden besvær.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg og Mikkel Weber Sandahl

 

 

 

  

Testpanelet samler sig om den batteridrevne kap-/geringssav, og alle skiftes til at løfte den og forbløffes over den lave vægt. Justian Raahauge fra Exponent lægger ikke skjul på, at han tvivler på dens evner, ud fra dens vægt. Han går derfor straks i gang med at teste den på først en plade af hårdttræ, dernæst to MDF-plader, for til sidst at skære tre plader over i en 45 graders vinkel, uden problemer:

 

- Det var lige godt utroligt. Jeg havde ikke troet, at et batteridrevet værktøj ville kunne klare sådan en opgave, og så helt uden problemer. Det var virkeligt en positiv overraskelse. Den skærer utroligt pænt og fint, og så er den jo samtidigt let og handy, forklarer Justian Raahauge.

 

Læs også om Milwaukess OneKey teknologi: En start på den digitale tidsalder for elværktøj

 

- Ja, det er altså imponerende for et stykke batteriværktøj. Med sådan en sav ville man normalt være bekymret for, om den nu kunne klare de tunge opgaver, men med den kan man jo skære igennem det meste. At den ikke har nogen ledning og er let at justere, gør den til et virkeligt solidt stykke værktøj, uddyber Søren Frost fra V.T.S. 

 

 

Læs mere om Værktøj

 

- Det er et virkeligt fint skær, siger Asmus Kromann fra Den Grå Tømrer og indskyder:

 

- Støvsugerposen bliver til gengæld lige lovligt hurtigt fyldt, men man kan jo altid bare sætte en anden på.

 

Læs mere om Milwaukee M18 FMS254 Kap-/geringssav på Milwaukees hjemmeside

 

 

Tekniske specifikationer

Geringskapacitet højre (°): 60

Geringskapacitet venstre (°): 50

Huldiameter (mm): 30

Klingediameter (mm): 254

Maks. skærekapacitet 45° gering / 45° smig (mm): 205.23 x 51.3

Maks. skærekapacitet 45° gering / 90° smig (mm): 205.23 x 91.2

Maks. skærekapacitet 90° gering / 45° smig (mm): 289.3 x 51.3

Maks. skærekapacitet 90° gering / 90° smig (mm): 289.3 x 91.2

Omdr. ubelastet (omdr./min): 4000

Spænding: 18 V

Vægt: 20.0 kg (inkl. Batteri)

 

 

 

Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

 

Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.

 

Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.

 

Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.

 

Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019.

 

KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

 

Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

 

 

Tak til AO Johansen

Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.