<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Værktøjstest: Hilti Bore- og skruemaskine SF10 ATC - Stor styrke med øje for sikkerheden
annonce

Værktøjstest: Hilti Bore- og skruemaskine SF10 ATC - Stor styrke med øje for sikkerheden

 

Hiltis kraftigste bore-/skruemaskine med hele 129 Nm. Den er blandt andet udstyret med ATC (automatic torque control), der beskytter mod vrid, hvis boret skulle sætte sig fast. Den kombinerer derved både sikkerhed og styrke i én maskine.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg og Mikkel Weber Sandahl

 

 

 

Da Steffen Slott Jørgensen fra Hoffmann får Hiltis Bore-/skruemaskine i hånden, udbryder han straks:

 

- Man kan godt mærke, at det er en af de lidt tungere maskiner, men vægten er godt fordelt, så det er ikke et problem, snarere tværtimod.

 

Han går derefter i gang med at teste den med diverse skruer og uddyber:

 

- Der er virkeligt godt med kraft på, og man føler ingen modstand. Den er lavet til to hænder, men det er virkelig ikke noget problem at bruge én hånd.

 

Læs også: Værktøjstest: Hilti Batteribåndsav - En god følgesvend for VVS’eren

 

Asmus Kromann fra Den Grå Tømrer og Søren Frost fra V.T.S. er også imponerede:

 

- Der er vitterligt ingen modstand med den her. Samtidigt er det en god feature, at man undgår vrid i armen, når man arbejder med et stykke værktøj, der har så mange kræfter. Den ville være perfekt, når vi arbejder med store elementer, forklarer Asmus Kromann.

 

- Ja jeg kunne sagtens bruge sådan en her i arbejdet. Den får hurtigt banket skruerne i, hvilket jo er noget man på sigt kan sparer både tid og kræfter på. Den har også en blød opstart, som igen er rart for håndleddet, indskyder Søren Frost.

 

- Jeg ville måske ønske at knappen til at justere skrueretningen sad en smule bedre, indskyder Asmus Kromann.

 

- Det er sgu fordi dine hænder er alt for små. Det syntes jeg bestemt ikke er et problem, griner Steffen Slott Jørgensen, mens han borer løs.

 

 

Tekniske specifikationer:

Spænding: 22 V

Batteritype: Li-Ion

Vægt: 2.7 kg

Maks. moment Gear: 1: 72 Nm

Triaksial vibrationsværdi ved boring i metal (ah,D): 2.5 m/s²

Hastighed uden belastning – interval: 0 - 2100 ture/minut

Antal gear: 4

Rotationshastighed gear: 1: 310 rpm; gear 2: 530 rpm; gear 3: 1210 rpm; gear 4: 2100 rpm

A-vægtet afgivet lydtryksniveau: 75 dB (A)

 

 

 

 

Læs mere om Hilti Bore- og skruemaskine SF10 ATC på Hiltis hjemmeside

 

  

Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

 

Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

 

Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.

 

Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.

 

Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.

 

Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019.

 

KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

 

I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

 

Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

 

V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

 

 

Tak til AO Johansen

Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.