<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Test af Bosch akku-kantfræser: God kontakt med træet

 • Værktøj
 • 2018-11-19
 • | Af Alexander TengbjergAf Mikkel Weber Sandahl

  Akku-kantfræseren GKF 12V-8 Professional udmærker sig ved en lav vægt og komfortabel håndtering takket være et greb, der er udformet særligt smalt og ergonomisk, så man med én hånd kan fræse konvekse eller konkave profiler og faser.

  Martin Johansen fra KN Byg tager den op og kører den et par gange hen ad træet:

   

  - Den ligger virkeligt godt i hånden og giver et flot snit. Den er let at kontrollere med en enkel hånd takket være det gode greb.

   

  - Ja den er da kampsmart! Størrelsen og vægten er lige i skabet. En kantfræser bruges jo til det finere snedkerarbejde, så man har brug for noget der føles godt at bruge og som ligger godt i hånden. Fodpladens udformning giver også en god kontakt med træet og hjælper til, at maskinen ikke vipper, forklarer Justian Raahauge fra Exponent, mens han kører langs træpladens kant.

   

  - Ja den runde sål er også en stor fordel. Det er virkelig sådan en man som snedker eller tømrer tager frem, når man skal lave de finere finish-opgaver, og med den vægt er den jo til at have med over det hele. Jeg ville bestemt ikke være nervøs for at bruge denne kantfræser en hel dag. Den performer virkeligt fint, selvom den måske ikke ser ud af meget, indskyder Søren Frost fra V.T.S. 

   

  Tekniske specifikationer

  Spænding: 12V

  Omdrejningstal, ubelastet: 13.000 o/min

  Fræsehoved-skaft: 6 mm, 8 mm og ¼

  Fræseydelse: 7 m pr. Ah

  Vægt uden akku: 1,1 kg

   

   
   

  Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

   

  Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

  Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.

   

  Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.

   

  Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.

   

  Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019.

   

  KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

  I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

   

  Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

  V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

    

  Tak til AO Johansen

  Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.

   
  Anbefalede artikler