<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
SFW-2403-3k

Sika Footwear: Tænk på fødderne for at undgå arbejdsulykker

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Virksomhedsnyt
 • Beklædning
 • IT og ny teknologi
 • 2024-06-21
 • | Af Redaktionen
 • Skoproducenten Sika Footwear vil gerne bidrage til at nedbringe antallet af arbejdsulykker og sætte fokus på fodsikkerhed. Et nyt sundhedsfagligt team og en 3D-fodscanner, der skal hjælpe kunderne i valget af de rigtige sko.

  SFW-2403-1k Martin DahlMartin Dahl, CEO hos Sika Footwear

  25 % af anmeldte skader ved arbejdsulykker handler om skader på ben, fødder og tæer, viser nye tal fra Arbejdstilsynet. Det vil man gerne være med til at nedbringe hos Sika Footwear, der udvikler og producerer sikkerhedssko. Arbejdsulykkerne sker ved fald fra stiger, nedfaldne genstande og på grund af glat underlag. Virksomheden har derfor fokus på teknologi og sundhedsfaglig kompetence i centrum blandt andet med en 3D-fodscanner og et nyt team af en ergoterapeut og en fysioterapeut.

  – Vi vil tage et aktivt ansvar, og være med til at vise en helt ny retning, så vi kan fremme føddernes sundhed og nedbringe det høje antal af arbejdsskader og -ulykker. Med mere end 150 års erfaring med at udvikle arbejds- og sikkerhedssko, ved vi, hvor vigtigt det er at have fokus på fodsikkerhed, uanset hvilket erhverv man arbejder i, fortæller Martin Dahl, CEO hos Sika Footwear i en pressemeddelelse.  SFW-2403-2k Christina SøbyeChristina Søbye, fysioterapeut og biomekanisk ingeniør hos Sika Footwear

  Få fødderne i fokus

  Sika Footwears nye medarbejdere skal vejlede kunderne i valg af de rigtige sko, der kan hjælpe med at forebygge arbejdsskader og reducere risiko for nedslidning på længere sigt. Ifølge speciallæge er det afgørende hele tiden at tænke på fødderne.

  – Når vi ser på opgørelser for baggrunden for ulykker og skader, er der ofte situationer omkring fødderne, der træder frem. Der er ingen tvivl om, at korrekt fodtøj er en væsentlig forebyggende faktor ved mange alvorlige ulykker. Derfor er det også vigtigt, at man får en specialiseret rådgivning, når man vælger erhvervssko, så disse passer til det arbejde der udføres. Korrekt fodtøj er en afgørende faktor uanset beskæftigelse, og det gælder faktisk også i fritiden, siger Jens Lauritsen, professor i ortopædkirurgi og overlæge på Odense Universitetshospital.

  Et nye koncept FootFit Tech med 3D fodscanner er sammen med det sundhedsfaglige team er et led i udviklingen af et videnscenter for den fremtidige produktudvikling.

  – Det handler om at udbrede viden om sundhed og om at forebygge, for der kan vi virkelig rykke noget omkring arbejdsskader, og samtidig indsamler vi værdifulde data, som giver branche- og fodspecifik viden, vi kan bruge i produktudviklingen. Skoene vil i endnu højere grad blive tilpasset fod- og arbejdstype, og det gør en forskel i et langt arbejdsliv, siger Christina Søby, fysioterapeut og biomekanisk ingeniør hos Sika Footwear.

   

  De unge skal også passe på sig selv

  Til en start skal de nye medarbejdere koncentrere sig om kundekontakten og gøre hele formidlingen sf sundhedsfremme og -forebyggelse mere nutidig.

  – Især i det unge segment kan det være svært at få dem til at tænke på deres helbred. Som 25-årig føler man sig uovervindelig, men det er vores vision at sikre, at ungdommen passer på sig selv. Med vores Brynje 900-serie satte vi fokus på lethed og design, og de nye tiltag er næste skridt i vores mission, siger Martin Dahl og uddyber:

  – Nogle står lidt af, når vi taler om sundhedsfremme, så det handler om, hvordan vi italesætter det. Teknologien buldrer frem, og vi skal bruge den aktivt. Hele processen med at 3D-scanne foden, lave røntgen af skoen og indsamle data om den enkelte fods anatomi og behov kan give nye perspektiver for fremtidens produktudvikling og opfattelse af fødders sundhed. Men vi stiller os naturligvis ikke tilfredse, for med opbygningen af sundhedshuset skal vi hele tiden skabe innovation og udvikling, og det næste på papiret bliver ganganalyse, som vi glæder os til at præsentere.

   

  Anbefalede artikler