<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Magdalene_Mariehjemmet

Magdalene Marie hjemmet

Pihl & Søn donation giver EUC Sjællands elever ekstra muligheder

 • Byggeriets udvikling
 • Anlæg
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Nedrivning
 • Renovering
 • Træ
 • 2023-01-12
 • Eleverne på EUC Sjælland har fået lidt flere materialer at træne deres håndværk på, for entreprenøren Pihl & Søn har doneret overskydende byggematerialer til erhvervsskolen.

  Donationen til EUC Sjælland fra Pihl & Søn sker for at hjælpe skolen med at overkomme de stigende materialepriser og samtidig for at bidrage til undervisningens fokus på bæredygtigt byggeri.  brder_donationPlader, donation
  plader_donationBrædder, donation
   
     Materialerne rummer palle-rammer med forskallingsbrædder og støbeplader samt andet overskudsmateriale fra beton- og kloakvarer til skolens undervisning. De ekstra muligheder, der følger med donationen, glæder EUC Sjælland:

   

  - I skoleoplæringscenteret har vi praktiske opgaver til vores elever og de er naturligvis begrænset af både opgavekarakter og materialemuligheder. Da vi nu har modtaget materialer fra Pihl & Søn, som vi ellers ikke har taksameterråderum til at købe ind for, får vi mulighed for at lave flere og større realistiske og brugbare projektopgaver, og mulighed for at uddanne endnu bedre håndværkere, siger afdelingsleder for skoleoplæringscenter og projektafdeling EUC Sjælland, Henrik Helge i en pressemeddelelse.

   

  Kim_ChristiansenKim Michael Preuss Christiansen  Vil gerne bidrage til elevernes læring

  Ideen om at donere de overskydende materialer kommer fra teamet på Pihl & Søns byggeplads i Sorø, hvor entreprenøren er ved at opføre friplejehjemmet Magdalene Mariehjemmet for Mariehjemmene og NREP.


  - Vi synes, at det er vigtigt at støtte op om de unge håndværkere, for vi har brug for dem. Ligesom resten af byggebranchen er erhvervsskolerne mærket af de øgede materialepriser, og da vores overskydende materialer kunne bidrage til elevernes læring og udvikling gav det rigtig god mening for os at donere dem, fortæller Kim Michael Preuss Christiansen.

   

   

  Sænke ressourcespild

  Han er projektchef i Pihl & Søn og ansvarlig for projektet på Magdalene Mariehjemmet i Sorø, hvor man med filosofien om, at mange bække små gør en stor å, har igangsat en række indsatser, der skal sænke mængden af affald og ressourcespild i videst muligt omfang. 

   

  Der er bl.a. blevet brugt genbrugsstål, FUTURECEM og træfacader i byggeriet. Flere af materialerne er desuden oplagte til genanvendelse, hvis friplejehjemmet fx bliver revet ned igen på et senere tidspunkt.

   

  I forbindelse med byggeriet er der også blevet revet en gammel gård ned. Sten fra gården bruges i det nye byggeri, gårdens tagbjælker indgår i en ny pergola, flere større sten fra grunden bruges i landskabsdesignet i naturen omkring friplejehjemmet, og en kampesten fra gårdens jord bliver stjernen i friplejehjemmets nye sansehave. Entreprenøren har også oprettet en genbrugsstation, hvor Sorøs borgere kan hente overskudsmaterialer til deres egne projekter.  custom4


  Klimaerhvervsskole

  Donationen er således helt i tråd med projektets dagsorden, men taler også ind i undervisningen på EUC Sjælland, der som klimaerhvervsskole har emner som bæredygtighed, cirkulær økonomi og den grønne omstilling i byggeriet på skoleskemaet.

   

  - Med en donation fra en entreprenør som Pihl & Søn, der har bæredygtighed højt på dagsordenen, får vi som skole mulighed for at sætte fokus på, at verden udenfor skolen absolut ikke sidder og venter på udviklingen, men er en aktiv del af den. Vi kan bruge donationen aktivt i kommunikationen med eleverne med budskabet om, at virksomhederne faktisk har forventninger om at kommende elever ikke alene er bevidste om den bæredygtige og grønne omstilling - men også kan bidrage til den, siger Henrik Helge.  Fakta om donationen

  Den første donation fra Pihl & Søn til EUC Sjælland består af;

  • 3 pallerammer med forskallingsbrædder, som har været rækværk på taget.
  • 1 palle med støbeplader, hvor der har været brugt biobaseret slip-olie.
  • Overskudsmateriale af betonvarer og kloakvarer.

   

  Alle materialerne er nøje udvalgt for at sikre, at EUC Sjælland modtager ordentlige og brugbare materialer.

  Planen er, at entreprenøren vil donere sine overskydende byggematerialer til skolen, så længe projektet i Sorø pågår, og man forsøger også at finde overskydende materialer indenfor el og VVS.

   

  Ideen til donationen fra Pihl & Søn til EUC Sjælland kommer fra teamet, der er ved at opføre friplejehjemmet Magdalene Mariehjemmet i Sorø, og er efterfølgende kommet med i Pihl Koncernens katalog over mere bæredygtige initiativer og indsatser, der kan gøres på koncernens byggepladser.

    

  Om materialemangel på de tekniske skoler:

  I maj 2022 demonstrerede hundredvis af studerende over forholdene på de tekniske skoler og krævede bedre faciliteter, ordentligt værktøj, bedre udstyr og opkvalificering af undervisere.

   

  I oktober 2022 udgav Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) en analyse, der viser, at antallet af faglærte vil falde med 88.000 personer i perioden 2021 til 2030. Det svarer til knap 9.000 faglærte, der forsvinder fra branchen om året.

   

  Ifølge analysen skyldes faldet i antallet af faglærte både, at vi indenfor den næste årrække vil se en stor ældreårgang forlade arbejdsmarkedet, uden at der er nok yngre hænder til at tage over, og at der samtidig bliver uddannet for få nye faglærte.  

   

     Anbefalede artikler