<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Foto 1_Karmanlæg

Karmanlæg

Outline Vinduer investerer i højteknologisk træforarbejdningsanlæg

 • Materialer og Løsninger
 • Tag og Facade
 • Træ
 • 2022-11-15

  Outline Vinduer investerer et tocifret millionbeløb i et højteknologisk træforarbejdningsanlæg, som udnytter træet bedre, gør leverancer hurtigere og produktionen bæredygtig på den lange bane.

  Outline Vinduer har de seneste to år haft et aktivitetsniveau ud over det sædvanlige, og den store efterspørgsel har nu lagt et grundlag for vækst.

  Blandt andet derfor har virksomheden netop investeret et tocifret millionbeløb i et højteknologisk træforarbejdningsanlæg, så vinduesproducenten også fremadrettet kan følge med den store efterspørgsel, der fortsat forventes – ikke mindst som følge af de høje energipriser, der gør det mere væsentligt end nogensinde at energioptimere boligen:


  Foto 2_KarmanlægKarmanlæg  - Lige nu har vi et rigtig højt aktivitetsniveau i virksomheden, som, vi tror på, fortsætter på den lange bane. Det skyldes blandt andet, at corona har skabt en trend, hvor man bruger flere penge på sin bolig, hvilket også smitter af på salget af vinduer og døre. De er nemlig en helt central del af boligen, ikke mindst i forhold til energioptimering, hvor der med de tårnhøje energipriser mere end nogensinde før er en anledning til at udskifte de gamle vinduer og døre og på den måde energioptimere boligen. Derfor investerer vi nu i et helt nyt og topmoderne anlæg, så vi også i fremtiden står stærkt med et solidt produktionsapparat, siger administrerende direktør Jens Sørensen, og fortsætter:

   

  - Med det nye anlæg kan vi således erstatte vores tidligere og efterhånden udtjente udstyr og samtidig understøtte vores hurtige leveringskoncepter. Flere og flere efterspørger nemlig ekstremt hurtige leveringstider, og det kan anlægget understøtte. På den måde vil den store investering give os et markant løft både teknologisk og kapacitetsmæssigt, da det hjælper os med at producere flere vinduer på kortere tid – uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

   

  Endnu bedre udnyttelse af træet

  Det er den danske virksomhed Junget, der er leverandør af Outlines nye anlæg, og ifølge Steen Hansen, der er key account manager hos Junget, kan anlægget foruden at give et kapacitetsløft ligeledes sikre størst muligt udbytte af træet:  Foto 3_KarmanlægKarmanlæg

   

  - Outline har fået et fuldautomatisk anlæg, der fødes med seks meters råemner og omdanner træet til færdige trækarme.
  Den nye proceslinje, som erstatter en række enkeltmaskiner, kan betjenes med meget få ressourcer og har den nyeste CNC-teknologi med fuld dataoverførsel.

  Anlægget udnytter dermed træet maksimalt, da opskæringen er optimeret i henhold til de ønskede emnelængder, og skæredata er baseret på Outlines egne data.

  Systemet tager derfor også højde for eventuelle restlængder eller spildtræ, der efterfølgende genanvendes i fingerskarringsanlægget, så alt træet udnyttes optimalt.

   

  Det nye anlæg, som er blevet leveret og monteret i uge 32 til 37 i 2022 og netop nu er under indkøring, er en del af et større investeringsprogram.

  Investeringsprogrammet har blandt andet også inkluderet en investering i en ny tilbygning, som stod færdig omkring årsskiftet, samt et helt nyt automatisk aluminiumsanlæg.

  Anbefalede artikler