<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Sunpower 15_1960
Annonce

Det tager kun en halv time at stille solcelleanlægget op og sætte det i drift, efter det er ankommet til byggepladsen.

Nu kan solcelleanlæg hurtigt flyttes til byggepladsen

 • BYGNINGEN
 • Renovering
 • Bæredygtighed
 • Byggepladsen
 • Stål
 • Energi og Energioptimering
 • 2023-06-05
 • En dansk opfindelse fra AK-Sunpower gør det muligt at stille et 8kW multifleksibelt solcelleanlæg op og sætte det i drift i løbet af en halv time. Det sparer CO2 på byggepladsen, i pavilloner og genhusninger.

  AK-Sunpower Aps står bag en opfindelse, som i de kommende år vil gøre det lettere at bruge solenergi til at spare CO2 på byggepladserne.

  Opfindelsen er en stålkonstruktion, som gør det nemt at nedtage, transportere og opstille store solcelleanlæg. Et AK-Sunpower solcelleanlæg på 8 kW fylder 50 kvadratmeter i opstillet tilstand, og anlægget kan pakkes sammen og transporteres i en 20 fods container - og det kan efter ankomsten stilles op og være i drift i løbet af en halv time.

  Direktør Carsten Kriegbaum, AK-Sunpower, fortæller, at han fik ideen til anlægget, da de nye klimakrav til nybyggeri i Bygningsreglementet trådte i kraft i januar i år, og byggeriet begyndte at efterspørge CO2-besparende løsninger. Han begyndte derfor at designe anlægget, som i dag er klar til at blive sat i produktion.

  – Solcelleanlæg på byggepladserne er i dag typisk bygget fast på tagene af mandskabsvognene, og det er derfor løntungt fysisk at montere og demontere dem. Vi har tænkt meget smartere, siger Carsten Kriegbaum.

   

  Flere solceller på byggepladserne

  Mange byggepladser får i dag strøm fra generatorer, der bruger diesel som brændstof. Det har hidtil været dyrt at opsætte solcelleanlæg, men omkostningerne til montering, demontering og transport falder betydeligt ved brug af stålkonstruktionen fra AK-Sunpower.

  Sunpower 23_1600Det er simpelt at installere anlægget, og der følger vejledning med ved købet.


  Direktør Carsten Kriegbaum tror på, at opfindelsen vil sætte skub i udbredelsen af solcelleanlæg på byggepladserne.

  – Anlægget vil være relevant for byggepladser, som er i drift i et halvt til helt år eller længere. Det er et multi-fleksibelt flytbart solcelleanlæg, som kan stilles på byggepladscontainere eller mandskabsvogne, og det hjælper byggeriet med at reducere energiforbruget, forklarer han.

   

  Anbefalede artikler