<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
jensen-genbrug-geberit-top

Jensen Genbrug og Geberit samarbejder om at genbruge toiletter

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Renovering
 • VVS
 • 2024-06-13
 • | Af Redaktionen

  Jensen Genbrug og Geberit A/S er gået sammen i et projekt om at rense og opgradere brugte toiletter, så porcelænsprodukterne kan leve videre.

  I stedet for at ende som nedgravet deponiaffald kan brugte toiletter i fremtiden få nyt liv igennem et projekt, som Jensen Genbrug og Geberit A/S udvikler sammen.

  Hos Jensen Genbrug har medarbejdere lært en rense- og opgraderingsproces, hvor man behandler toiletterne med 90 grader varmt vand og udskifter de indre dele. Dette kan reducere affaldsmængden og give et mere holdbart kredsløb for porcelænsprodukter, som ellers i dag ikke kan blive genanvendt.

  - Vi er stolte af at annoncere dette banebrydende samarbejde, som ikke kun fremmer en miljøvenlig tilgang, men også åbner op for nye muligheder. Dette initiativ gør os til pionerer inden for byggebranchen og demonstrerer vores forpligtelse til at genanvende og upcycle også oversete produkter. I opstartsfasen forventer vi at kunne gøre fem toiletter klar om dagen. Det bliver til omkring 1.000 toiletter om året og repræsenterer et betydeligt skridt mod en mere cirkulær tankegang, skriver Jensen Genbrug og Geberit A/S i en pressemeddelelse:

  - Ved at transformere toiletter, der normalt ville ende på affaldspladsen, til genbrugs- og upcyclede produkter, giver vi dem en ny chance for at bidrage til et mere holdbart miljø. Vi er begejstrede for at være frontløbere i denne cirkulære bevægelse og håber, at vores initiativ vil inspirere andre til at følge efter. Sammen kan vi virkelig gøre en forskel hvis vi kan skabe idéer der når helt ud til forbrugerne så de kan træffe valg, der udleder mindre CO2 end ved at købe nyt af alting. Lad os fortsætte med at genbruge, upcycle og tænke cirkulært!


  jensen-genbrug-geberit-1
  jensen-genbrug-geberit
     Haderslev Kommune har tilsluttet sig projektet og vil arbejde for, at kommunen køber genbrugte toiletter. Det vil være en del af deres ambitiøse klimamål. Partnerskabet med kommunen viser, at der er en bred interesse for flere cirkulære løsninger.

  Læs mere om genanvendelse af materialer

   

  Anbefalede artikler