<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
40178462015_d28440c2b5_c
Annonce

Lamilux kan imødekomme arkitekttilpassede og ordreproducerede produkter efter ønsket design samt tage højde for vejrmæssige udfordringer såsom et stort saltindhold i luften.

Hårdt nordisk vejr kan imødegås af arkitekttilpassede ovenlysvinduer

 • Klimasikring
 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Nordatlantisk Byggeri
 • Tag og Facade
 • 2022-04-13
 • | Tekst af Astrid Helene Seier Ellemo

  Hos producenten af ovenlysvinduer, Lamilux, tilbyder man specialdesignede- og arkitekttilpassede totalløsninger, der tager højde for vejrmæssige udfordringer som vindlast, snelast og saltindhold i luften.

  48798739517_4a84d1c278_c


  Alle typer vinduer og især ovenlysvinduer i de nordiske vinduer, specielt på Grønland, Færøerne og Island, skal kunne holde til lidt af hvert, da vejret oftest viser sig fra sin mindre pæne side. Det stiller krav til materialer og konstruktion, når klimaet ikke er tørt og solrigt, men vådt og vindblæst. For en bygning og dens vinduer er den skrappeste udfordring, når placeringen er tæt på havet. Saltindholdet i luften er så højt, at materialerne udsættes for korrosion. Derfor skal der tages højde for vejrliget allerede i projekteringsfasen.

   

   – Taler man om vejrmæssige udfordringer med ovenlysvinduer, er det ved kysterne typisk

  vindlasten, som er den største udfordring. Mange forestiller sig, at det største problem er store mængder sne. Det kan det være ved placering længere inde i landet, men ikke ved udsatte kyststrækninger. Ud over vindlasten er det også det store indhold af salt i luften, der er en belastning for bygninger, som ligger i nærheden af havet, siger Michael Saunte fra den danske afdeling af Lamilux. Lamilux har hovedkontor i Rehau i Tyskland.

   

  Det handler derfor for os om at kunne tilbyde produkter, der er tilpasset de klimatiske forhold uanset geografisk placering, og om det er standardløsninger eller specialdesignede- og tilrettede løsninger. Lamilux er EN 1090 certificeret til at foretage og producere efter statiske beregninger.

   

  51878968214_028ba6313c_c


  – Alle profiler skal være dimensioneret og korrosionsbeskyttede til forholdene. Korrosionsbeskyttelse er ikke noget, som man kan male sig ud af. Salt trænger ind alle vegne, så alle metalprofiler sikres – ved at blive dyppet i et stort kar med en korrosionsbeskyttelse. På den måde er alle dele i en konstruktion overfladebehandlet mod korrosion – fra svejsninger til samlinger og skruer samt bolte, forklarer Michael Saunte og påpeger, at Lamilux bl.a. adskiller sig ved deres rolle med rådgivende bistand fra idé og projekteringsfasen.

   

   

  Tæt samarbejde med andre faggrupper

  Opfyldelse af de forskellige krav til ovenlysvinduers formåen er udgangspunkt for de totalløsninger, Lamilux kan levere. Man leverer specialtilpassede løsninger i 70-75 % af tilfældene, hvor man desuden har et tæt samarbejde med entreprenører, ingeniører og arkitekter.

   

  – Vores primære kunder er udførende entreprenører på såvel hoved- eller fagniveau, afhængig af organiseringen af den enkelte entreprise, men også trælaster og andre byggematerialegrossister har vi et godt samarbejde med. Ellers har vi et tæt samarbejde med arkitekter og ingeniører, når det handler om design og funktion. Vi er en løsningsorienteret partner, som også er med i rådgivningsfasen, ligesom vi kan levere hele pakken inklusive montering og service, fortæller Michael Saunte og fortsætter:

   

  – Men vi samarbejder også tæt med arkitekter og ingeniører, specielt når det gælder de Nordatlantiske forhold. Vind- og snelast fylder især, og da vores kunder oftest er B2B, arbejder vi projektorienteret. De fleste løsninger er specialtilpasset, da f.eks. karmhøjde er afhængig af tagets tykkelse. Det er variationer over et grundprodukt.

   

  51397790844_f4bdc7f54e_c

  Ingen ideer er for vilde

  Lamilux mange års erfaring med projektering og installering af ovenlysløsninger i stort set hele verden med alle typer klimamæssige udfordring og derfor er man godt ”klædt på” til at indtage en større del af det nordatlantiske marked, hvor vejrliget er en speciel udfordring.

   

  – Vi ser det som en spændende opgave at kunne levere løsninger til mange forskellige regioner og lande – fra de varme himmelstrøg til de kolde og højt beliggende bjergegne. Vi har en solid database med erfaringer i forhold til montage og service, som vi kan trække på samt et bredt sortiment, siger Michael Saunte og understreger, at man udfører ovenlysvinduer og glastage samt brandventilation i alt fra enkle lagerbygninger til mere profilerede byggerier i form af hoteller, kontorer, hospitaler, skoler og private boliger.

  – Med andre ord kan vi levere et kvalitetsprodukt med meget forskellige hældningsgrader og dermed specialdesignede løsninger, hvor det gælder om at kunne følge arkitekters ideer, uanset hvor vildt det bliver. Lamilux kan imødekomme arkitekttilpassede og ordreproducerede produkter efter ønsket design, slutter Michael Saunte.

   

   

  Anbefalede artikler